Na Tisi počela artiljerijska gađanja 1Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije počela je jutros u 8 časova artiljerijska gađanja ciljeva na kopnu i vodi u zoni reke Tise, uzvodo od Titela.

Gađanja će se, prema najavi Vojske Srbije, obavljati od 8 do 14 časova u periodu od utorka,21. septembra do petka,24. septembra.

Tim povodom, zatraženo je da se u navedene dane i naznačeno vreme iz opasnog područja evakuiše stanovništvo i stoka, zabrani kretanje po kopnu i plovidba plovila i čamaca po reci Tisi.

Granice opasnog područja su obeležene velikim crvenim barjakom, a na prilaznim putevima postavljeni stražari i table sa upozorenjem.

Kako navode u VS, na 10. i 22. plovnom kilometru reke Tise, biće postavljeni čamci sa starešinama čija naređenja i upozorenja moraju svi disciplinovano izvršavati.

Zabrana plovidbe biće regulisana u skladu sa Pravilnikom o plovidbi na UPP i osnovnim odredbama o plovidbi na Dunavu, isticanjem znaka zabrane a prestanak zabrane isticanjem znaka obaveštenja. Zona izvršenja artiljerijskog gađanja sa opasnim zonama i pozicijama lica iz sastava obezbeđenja nalazi se u rejonu luke Titel.

Vojska je upozorila stanovništvo da je najstrožije zabranjeno prikupljanje i diranje neeksplodiranih zrna i njihovih delova jer su opasna po život. U slučaju nailaska na takva zrna svako lice je dužno da odmah obavesti najbliže organe MUP-a ili vojne vlasti.

-Svako lice koje pretrpi materijalnu štetu nastalu zbog pogodaka, dostaviće prijavu, najkasnije do 30. Septembra ove godine komandi Vojne pošte broj 2827 Novi Sad. Svaka prijava mora da sadrži sledeće podatke: ime i prezime oštećenog, odnosno naziv ustanove, mesto stanovanja, datum i vreme kada je pričinjena šteta, prirodu štete i novčani iznos koji se traži kao naknada za pričinjenu štetu. Komanda VP 2827 Novi Sad saopštiće oštećenom licu mesto, datum i vreme sastanka sa komisijom za procenu nastale štete – kaže se u saopštenju Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari