');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

"MAŠTAO JE DA ZAIGRA ZA PARTIZAN" Majka dečaka koji je preminuo na fudbalskom terenu na Adi Ciganliji: "Ove nedelje je imao lekarski pregled, sve je bilo u redu..."

Dan posle velike tragedije, koja se dogodila na beogradskoj Adi Ciganliji, kada je nešto posle 13 časova na fudbalskom terenu, pri kraju utakmice između FK Rad Barajevo, za koji je igrao, i FK 011, iznenada pao i preminuo dečak Dalibor J. (16) - velika tuga, ali i dalje šok i neverica u njegovoj porodici, kod prijatelja, komšija.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Hronika dečak Ada foto Snežana Krstić Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Hronika dečak Ada foto Snežana Krstić

U stanu broj 12, na drugom spratu u barajevskom naselju Gaj, gde je do prekjuče zajedno sa majkom Marjanom, ocem Čedom i godinu dana mlađim bratom Markom, živeo i sada preminuli Dalibor - muk. Otac od šoka i tuge ne može da dođe sebi. Vidno potresen, veli nema šta više da se kaže, posebno ne za novine. Majka Marjana, očiju otečenih od plača, samo odmahuje glavom i kaže: "Nemoguće da više nema našeg Dače":

Foto: privatni album / Drustvene mreze

- Obojica sinova su pre dve nedelje imali lekarski pregled i sve je bilo u redu. Zdravi kao dren. Nalazi su za Daču pokazali da je sve u redu - krvna sika, EKG... A onda, desi se sve ovo... Kako i zašto?

Marjana briše suze. Jedva govori.

- Otišao je sa ocem i bratom tog dana na utakmicu. Niko nije zlo slutio. A onda, u jednom trenutku mi je zazvonio telefon. Pozvao me je muž i kratko, uzbuđenim i uplašenim glasom rekao: "Naše dete je palo! Ne diše".

Nesrećna majka kaže da je, čuvši ovu vest, i sama veoma uplašena, uporno nastavila da zove supruga. Ali, on se nije javljao. Onda je pozvala i sina Dalibora na telefon i - opet ništa. Konačno, javila se jedna Daliborova drugarica, koja je sa više njihovih prijatelja bila na utakmici i kod koje je, kada je stigla Hitna pomoć i pokušavala da reanimira dečaka, bio njegov mobilni.

Pročitajte još

- Od nje sam saznala da je Čeda, koji je sa tribina video kako je naš sin pao i sve što je usledilo, strčao dole do njega da pomogne. Onda su pritrčali i trener o kojem imam samo reči hvale, drugovi, a došli su i lekari. Čeda je, kako mi je rekla Daliborova drugarica, tada otišao da skloni Marka, da dete ne gleda kako reanimiraju Dalibora. I, ništa više nisam saznala.

Tek kasnije, suprug joj je, kako kaže Marjana, ispričao da je reanimacija njihovog sina trajala skoro sat:

- Rekao mi je da su ga oživljavali pedeset minuta. Ali, puls nikako nisu mogli da uspostave...

Bez obzira na sve pokušaje, mladi fudbaler je, nažalost, preminuo.

Kako saznajemo, obdukcija dečaka trebalo bi da bude završena do danas, a koja će pokazati pravi uzrok smrti šesnaestogodišnjaka. Zasad, nezvanično, sumnja se da je Dalibor možda, iako zdrav dečak, doživeo moždani udar.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Marjana, na kraju, kroz suze, kaže:

- Strašno je izgubiti dete. Dača je tek započeo život. Upisao je drugi razred Srednje poljoprivredne škole. Uvek je bio dobro dete. Obožavao je sport, fudbal naročito. Navijao je za Partizan i maštao da jednog dana zaigra u ovom klubu, za koji inače, svi u porodici navijamo. Ali, nažalost, ta želja mu se nikada neće ostvariti.