Tadić: Nisam još odlučio da li ću se kandidovati za predsednika

Nisam još doneo odluku da li ću se kandidovati za predsednika Srbije, ali mi je jasno da vreme ubrzano ističe, izjavio je za list "Nova" predsednik SDS Boris Tadić.
On je predložio da "svi istinski opozicioni kandidati" imaju koordinirane nastupe do drugog kruga, kada bi svi stali iza jednog kandidata.
 
Tadić je rekao da je to razlog zbog kog smatra da je bolje da opozicija ima više kandidata, i istakao da opozicija mora do kraja da se bori za izborne uslove i da ne odustaje pre vremena, kao što je, kako kaže, na prošlim izborima proglasila bojkot mnogo pre nego što su izbori i raspisani.
 
"Naša obaveza kao opozicije je da iskoristimo svaku šansu. Nemamo moralno pravo da u ovakvim okolnostima odustajemo od bilo kog fronta dok god borba traje", poručio je Tadić, i dodao da je Socijaldemokratska stranka (SDS) trpela etiketiranje zbog izlaska na lokalne izbore, a da sada na njih izlazi Narodna stranka, koja je bila najveći zagovornik bojkota, uz podršku onih koji su etiketirali SDS.
 
"Nemamo vremena da i ubuduće čekamo da prođe po godinu dana dok deo opozicije ne shvati da ipak nije pogrešno ono za šta druge optužuju i zbog čega izazivaju sukobe i razdore u opoziciji", rekao je Tadić.
 
Na pitanje da li će potpisati sporazum o izbornim uslovima koji su ponudili evroparlamentarci, odgovorio je da to nije sporazum koji predviđa bilo kakvo potpisivanje, već njihov predlog koji može da se uvaži ili ne.
 
"Mi smo ocenili i takav sporazum kao makar neki napredak, upravo zbog toga što smo unapred bili svesni ograničenog dometa ovog dijaloga", rekao je Tadić i ocenio da bi taj sporazum trebalo iskoristiti za dalje jačanje opozicione borbe. 
  • @Mangaš

    21.09.2021 18:37
    Za razliku od tebe, Bota nije čovek db-a.
  • Dule

    21.09.2021 16:43
    Bojkot predeednickih izbora ne moze po zakonu da pobedi niko ako ima ispod 50% izlaznosti u prvom krugu..Vucic ima fras da dobije kada sw kandiduje i poniste se izbori jel ima manje od 50% pa onda opet na sledecim..E tako ce jedino popustiti.Tadic mu i sluzi samo da podigne izlaznost za 1%
  • Mangaš

    21.09.2021 14:37
    Nije neki štos
    Posedice njegovih političkih grešaka dan danas živimo, nemam ni trunke poverenja u njega. On je čovek službe, kandidovaće se ako treba čisto regularnosti radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija