Žoao Feliks i Stefan Savić (©Reuters)
Žoao Feliks i Stefan Savić (©Reuters)

Žoau Feliksu preti suspenzija od 12 utakmica

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.09.21. | 09:15

Mesec dana je minimalna kazna

Ispad koji je napravio Žoao Feliks na utakmici protiv Bilbaa mogao bi skupo da ga košta sada kada se u jatu zvezda bori za svoje mesto pod suncem u Atletiku.

Mladi portugalski fudbaler je dobio crveni karton, tačnije dva žuta u razmaku od samo deset sekundi, ali tu nije bio kraj njegovom divljanju. Besan što je dobio prvu opomenu zbog faula, Feliks je burno protestovao, pa sudija Hil Manzano nije imao kud nego da mu doda još jedan i pošalje ga u svlačionicu.

Izabrane vesti

Posle toga se Žoao još više razjario, vikao je na sudiju sa “preteći podignutim prstom”, kako je napisao arbitar u izveštaju, a onda je na putu do svlačionice šutirao stvari i bacao ih, što će mu biti dodatno stavljeno na teret.

19.30: (5,80) Hetafe (3,45) Atletiko Madrid (1,70)

Prema Disciplinskom pravilniku, kako pišu španski mediji, Žoao Feliks bi mogao da dobije čak 12 utakmica suspenzije, jer će mu se sve otežavajuće okolnosti staviti na dušu, a najviše ta što je nasrtao na sudiju. Minimalna kazna koju bi mogao da dobije je mesec dana van terena.

S druge strane, Atletiko neće tek tako ispratiti epilog ove priče, pošto su Jorgandžije poručile fudbalskom savezu da je Hil Manzano odsvirao svoje što se tiče utakmica na Vandi Metropolitano i da tamo više ne žele da ga vide.

I crnogorski reprezentativac Stefan Savić, komandant odbrane Atletika, stao je u odbranu mladog saigrača.

Sporan je prvi žuti karton, jer su svi videli da Žoao nije imao nameru da obori protivnika. To nije za karton. Svi mi nekada kažemo neke stvari koje nisu na mestu, ali za mene nije normalno da za svaku reč dobijete žuti karton. Kada bi se na svakoj utakmici za svaku reč dobijao karton, nikada nijedan tim ne bi završio utakmicu sa 11 igrača”, istakao je Stefan Savić.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Jorgandžije večeras imaju otvaraju 6. rundu Primere, kada gostuju Hetafeu (19.30). Domaći tim ima još jedan pokušaj da promeni svoj konto bez bodova. Međutim, vrlo je upitno da bi mogao da uspe protiv Atletiko Madrida.

Hetafe je u pripremama uživao jedan po jedan uspeh, ali start sezone je bio užasan. Njegovo najjače odbrambeno oružje je donekle na nivou, ali u ofanzivi je to katastrofa. Jedini pogodak postigao je Sandro Ramirez u Barseloni (1:2). U dva domaća duela, Sevilla (0:1) i Elče (0:1), dok je u poslednjem kolu usledio prvi debakl na gostovanju Rajo Valjekanu (0:3).

Atletiko je neporažen u dosadašnjih pet susreta, ostvarivši tri pobede i dva remija. Interesantno je da je oba kiksa doživeo na domaćem terenu, sa Viljarealom (2:2) i u subotu sa Bilbaom (0:0), a poznato okruženje nije iskoristio čak ni u Ligi šampiona protiv Porta (0:0). Uz Feliksa koji je suspendovan neće biti ni Tome Lemara.

U međusobnim utakmicama, Getafe nije postigao protivnika neverovatnih 20 puta zaredom. Prošle godine, posle osam godina, postigla je bar jedan bod kod kuće za remi bez golova. Savetujemo kladioničarima da se klade na čistu dvojku.

Sve mečeve Primere možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeraŽoao FeliksAtletiko MadridHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara