Maks Alegri (©Reuters)
Maks Alegri (©Reuters)

Isplivao snimak: Alegri besan napušta teren uz psovke, nezadovoljan Kuluševskim, Kenom i Kjezom?

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.09.21. | 02:40

Spekuliše se da su trojica rezervista najviše iznervirali italijanskog stručnjaka, mada se pominje i da mu je zasmetala svađa Ščensnog i Rabioa

Nije dobro počeo drugi mandat Masimilijana Alegrija na klupi Juventusa. Stara dama obara sve više negativnih rekorda, igra nimalo ne obećava, a poznati sindrom "Odlaska Kristijana Ronalda" sve više potresa giganta iz Torina uz finansijske probleme koji se takođe gomilaju...

Sreda, 18.30: (7,75) Specija (4,80) Juventus (1,40)

Izabrane vesti

Posle remija s Milanom na Alijanc stadionu Juventus je pri dnu tabele Serije A sa samo dva osvojena boda, isto koliko i pretposlednji Kaljari, te dva više od Salernitane koja u povratničkoj sezoni u elitnom rangu služi kao džak za udaranje.

Mediji na Čizmi danima se bave analizom stanja u Juventusu i da li postoji izlaz iz gotovo nezapamćene krize, dok je dan posle meča s Milanom svetlost dana ugledao snimak na kojem Alegri napušta teren ljut, uz psovke i reči: “Vi igrate za Juventus, je** te“.

Koliko je ovo zaista veliki događaj govori činjenica da se Alegrijev bes našao na naslovnicama svih najuticajnijih sportskih listova u zemlji. Ta rečenica Juventusovog stratega je kod medija dobila dvostruko značenje. Prvo kao da se Alegri obratio igračima istom, drugo kao da je sebi u bradu želeo da kaže: "I oni igraju za Juventus"... Kako bilo, suština je ista, jer je Alegri na konferenciji, kasnije i pred kamerama između redova stavio do znanja svima da nešto ne štima.

Trenutno postoje dve verzije priče kome su Alegrijeve reči bile upućene - prvo trilingu Kuluševski – Ken – Kjeza, koji je zaigrao u drugom poluvremenu derbija s Milanom sa idejom da donese pobedu Juventusu. Po njihovom ulasku Bjankoneri su izgledali čak i inferiornije od Rosonera, pogotovo u završnih petnaestak minuta gde je tim Stefana Piolija bio bliži pobedi.

Ono na čemu im je Alegri najviše zamerio nije, pak, bio učinak u napadu, koliko njihov doprinos u odbrani. Istina, posle njihovog ulaska Juventusu su duvali vetrovi u odbrani, Pjer Kalulu imao je auto-put do gola za preokret, ali se na kraju isprečio Vojćeh Ščensni vrhunskom intervencijom.

“Federiko je ušao na teren u teškom momentu i bio mi je potreban da loptu dopremi do kaznenog prostora rivala. Mora što pre da poraste i shvati sve ono što može, jer je on ipak igrač Juventusa“, izjavio je Alegri za DAZN posle utakmice i zatim priznao:

“Moram da kažem da sam pogrešio s izmenama. Pogrešio sam. Trebalo je da budem defanzivniji posle 1:0 i zaključam utakmicu. Za taj deo preuzimam odgovornost. Svaki igrač mora da ostavi ego po strani, da radi i kao defanzivac, čak i ako je centarfor. Ako nema toga – nema ni rezultata. Pamtićemo samo to da smo bacili dva boda. Srećom pa je sudija svirao kraj, inače smo mogli i da izgubimo“.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Druga varijanta je da je Alegri bio besan na svađu Ščensnog i Rabioa. Razlog je loše postavljanje francuskog veziste kod gola Anta Rebića za 1:1 uprkos signalizaciji poljskog golmana da mora da se namesti bolje, posle čega su njih dvojica razmenili po nekoliko rečenica što je umalo dovelo i do žešćeg obračuna.

Na kraju izlaganja Alegri je poručio još i da je baš ljut na ekipu, za koju smatra da je igrala dobro u prvom delu, ali da je kasnije primila gol iz “samo jednog šuta Milana“.

Problema u Juventusu je na pretek, ali čini se da bi tek moglo da se zakuva ako Alegri uskoro ne pronađe izlaz iz svega što se dešava...



tagovi

Masimilijano AlegriJuventusDejan KuluševskiMojze KenFederiko Kjeza

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara