Foto: AFP
Foto: AFP

Došli crni dani: Barsa slavi remi sa Granadom, štoperi igraju špiceve (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.09.21. | 22:58

Kiks Blaugrane i to kod kuće - 1:1

Bajern je nadigrao Barselonu na Kamp Nou u Ligi šampiona, to može da se razume. Ali, da Granada vodi ceo meč protiv Barselone u gostima, i na kraju uzme bod - to je već problem po Katalonce.

U zlatno doba kluba, sa Mesijem, Ćavijem i Inijestom verovatno bi bilo pitanje samo sa koliko bi se golova Granada vratila kući, ali, danas duvaju neki novi vetrovi. I to oni opasni po Barselonu - 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Da nije bilo Ronalda Arauha i njegovog pogotka u 90. minutu, govorili bismo o katastrofi Barselone. Mada i ovako ocena teško da je prolazna. Više nego zanimljiva ideja Ronalda Kumana bila je da pošalje Pikea i Arauha da igraju špiceve, ali upravo je njegov imenak izvadio Barsu iz žestokog kanala. A Pike je učestvovao u akciji.

Pozitivno po Barsu može da bude to što je sezona tek krenula, ali gledajući i po imenima i igri, nema previše razloga za optimizam. Pristalice traže smenu trenera Ronalda Kumana, ali to je daleko teže uraditi nego reći. Dostiže cela priča tačku usijanja sada posle ovog kiksa. Došlo vreme da Barsa slavi remi protiv Granade na svom terenu.

Meč nije mogao da krene u neočekivanijem smeru. Nije se odigralo ni poštenih dva minuta, a Granada je već povela sa 1:0. Posle prekida lopta je stigla do Eskudera, on je dobro centrirao i pronašao Domingosa Duartea na drugoj stativi za šok u Kataloniji.

Ne može se reći da Barselona nije pokazala dobru reakciju, stvarala je šanse, a posebno se u prvom poluvremenu ističe ona iz 45. minuta kada je Arauho odlično šutirao glavom, a golman Maksimilijano odlično odreagovao.

U nastavku je Barselona pokušavala, stvarala šanse, ali jednostavno nije bilo onih pravih. U kakvom je raspoloženju bio Kumanov tim govori podatak i da je Mingeza pogrešno izveo aut, a da mu je posle toga dosuđen žuti karton zbog žalbi.

Sledeća situacija bila je još zanimljiviija - u igru je ušao Đerar Pike i otišao na poziciju - napadača! Igrao je klasičnu devetku. Nije baš prvi put da se dogodilo, dešavalo se i kod Pepa Gvardiole, ali prilično retko.

Luk De Jong je propustio kolosalnu šansu na 10 minuta pre kraja, ali je glavom promašio sa samo par metara.

Što nije uspeo napadač, uspeo je štoper Arauho.

Možda bi neutralni navijači mogli da kažu da je Barseloni najlakše da otpusti Kumana. Ali... Barsa bi u tom slučaju Holanđaninu morala da isplati 13.000.000 evra na ime odštete u slučaju prevremenog prekida saradnje. Vezan je Kuman ugovorom za klub do kraja sezone, uz mogućnost da se saradnja produži na još godinu dana. Čak se i u tom slučaju obezbedio bivši holandski selektor. Ukoliko po isteku dvogodišnje saradnje ne dobije produžetak, klub će biti dužan da mu isplati 6.000.000 evra.

Kao da finansijska kriza nije dovoljna, već su se na sve nadovezali i loši rezultati.

Teški dani za Barselonu…

U prvoj postavi našli su se Balde, Arauho, Demir, Dest, Garsija, a zaigrali su kasnije i Mingeza, Gavi, Puć... Nije to baš Barselona kakvu smo navikli da gledamo prethodnih 15-20 godina.

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Selta - Kadiz 1:2 (0:2)

/Mina 64 - Lozano 38, Espino 43/

Subota

Rajo Valjekano - Hetafe 3:0 (1:0)

/Treho 9pen, Sis 78, Falkao 82/

Atletiko Madrid – Bilbao 0:0

Elče - Levante 1:1 (1:0)

/Perez 33 - Morales 55/

Alaves - Osasuna 0:2 (0:2)

/Garsija 22, Tores 29p/

Nedelja

Majorka – Viljareal 0:0

Real Sosijedad – Sevilja 0:0

Betis - Espanjol 2:2 (2:1)

/Žoze 41, Fekir 45+4 - Vidal 16, Kabrera 90+7/

Valensija - Real Madrid 1:2 (0:0)

/Duro 66 - Vinisijus 86, Benzema 88/

Ponedeljak

Barselona - Granada 1:1 (0:1)

/Arauho 90 - Duarte 2/



tagovi

Ronald KumanĐerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara