OPTUŽENA ZA UBISTVO POSLE 32 GODINE! Bivša devojka drogirala i ugušila italijanskog fudbalera! Inscenirala njegovo SAMOUBISTVO!
Foto: Printskrin

nakon tri decenije

OPTUŽENA ZA UBISTVO POSLE 32 GODINE! Bivša devojka drogirala i ugušila italijanskog fudbalera! Inscenirala njegovo SAMOUBISTVO!

Fudbal -

Bivša devojka italijanskog fudbalera Donata "Denisa" Bergaminija (27), koji je preminuo 18. novembra 1989. u navodnoj nesreći na autoputu, Izabela Interno (52), optužena je za saučesništvo u ubistvu sa predumišljajem nakon 32 godine od tragične nesreće.

U početku se verovalo da je reč o samoubistvu kada je telo Bergaminija, koga je prema prvobitnoj verziji pregazio i usmrtio kamion, pronađeno na ulici u blizini gradića Rozeto Kapo Spuliko, u Kalabriji, prenosi Klix.

Takvu rekonstrukciju događaja članovi porodice, brojni novinari i bivši saigrači nikada nisu smatrali verovatnom, jer je u dokaznom materijalu od početka postojalo mnoštvo nelogičnosti i propusta.

U novembru 2017. godine nakon dodatne istrage, po nalogu suda u Kastrovilariju, obdukcijom je potvrđeno da je nesrećni fubaler udavljen pre nego što je završio pod točkovima kamiona

Donato Bergamini
foto: Printskrin

Konačno, gotovo 32 godine nakon smrti Bergaminija, za ubistvo su optuženi njegova bivša devojka Izabela Interno i vozač kamiona Rafael Pisano.

Ona ga je navodno drogirala i ugušila

Prema navodima tužioca, osumnjičena Interno, koja je u to vreme imala 19 godina, ubila je dečka zbog prekida njihove veze.

Nakon što ga je drogirala, navodno ga je ugušila uz pomoć nepoznatih ljudi, a potom je simulirala njegovo samoubistvo.

Prvo ročište za suđenje zakazano je za 25. oktobar i čini se da bi istina u ovoj priči, koja je po svemu poput filmske, konačno mogla da izađe na videlo.

Donato "Denis" Bergamini bio je vezni igrač koji je karijeru gradio u italijanskim niželigašima - "Imoli", "Rusi" i "Cosenzi" gde je ostavio i najdublji trag tokom pet godina igranja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track