Postignut dogovor, učenik stavio masku i krenuo na nastavu u Krapinskim Toplicama 1Foto: Pixabay/leo2014

Nakon što dva sedmice nije bio na nastavi jer mu roditelji nisu dopuštali da u školi nosi masku, učenik OŠ Krapinske Toplice danas je stavio masku i krenuo na nastavu u popodnevnoj smeni, javlja Hrvatska radio-televizija. 

Dogovor o tome postignut je na sastanku roditelja, ravnatelja, predstavnika Centra za socijalnu skrb i odvjetnika dječakove obitelji. O dosadašnjim izostancima odlučivaće se prema Pravilniku o pedagoškim merama škole.

“Danas smo postigli rešenje, danas je sretan dan za OŠ Krapinske Toplice. Učenik je ušao na osnovu propisa vezanih za nošenje maski u zajedničkom prostoru sa svim učenicima, sada sedi u svom osmom razredu, zajedno s vršnjacima. Evo, uči istoriju“, rekao je za HRT Samson Štibohar, direktor OŠ Krapinske Toplice.

Da je maloletnik krenuo u školu s maskom potvrdila je advokatica Dea Frua.

Rekla je da će u slučaju potrebe učenik ići na pregled školskoj lekarskii i onda će se utvrditi hoće li nositi masku ili ne, te dodala: “Ali svakako ono što je nužno i što je bitno, to je zaštita prava obrazovanja deteta i evo, iznašli smo rešenje, krenuo je u školu. Sada smo, što se toga tiče, zadovoljni, a dalje ćemo videti kako će se situacija razvijati.”

Kristijan Gaćina, učenikov otac, nije htio davati izjave, samo je kratko potvrdio reči advokatice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari