Dani Danila Lazovića u Priboju 1

Osmi festival Dani Danila Lazovića, koji je prošle godine bio odgođen zbog pandemije korona virusa, održaće se u Priboju, od 22. do 25. septembra. Ta manifestacija posvećena je čuvanju sećanja na glumca Danila Lazovića, koji je rođen 1951. u Brodarevu i detinjstvo je proveo u Priboju, gde je završio osnovnu i srednju školu, a preminuo je u 2006. godine u Beogradu.

I ove godine, studenti glumačkih akademija iz Srbije i regiona, takmičiće se u kazivanju poezije. Pobedniku će pripasti Povelja “Danilo Lazović” i novčani deo nagrade, u iznosu od 1.000 evra, koju obezbeđuje Opština Priboj, koja je pokrovitelj, a organizatori su pribojski “Zavičajni muzej” i Dom kulture “Pivo Karamatijević”.

„Prateći program biće obojen komedijama i kabareom, jer smo hteli da pribojsku publiku malo rasteretimo svakodnevnih problema“, kazao je Milorad Damjanović, direktor festivala i naveo da će takmičarsko veče moći da se prati na “Jutjub kanalu” Opštine Priboj. Festival će početi u sredu, 22. septembra u 19 sati u “Zavičajnom muzeju”, otvaranjem izložbe portreta srpskih glumaca “Senke uspomena”, autora Lazara Đembera, a potom će uslediti koncert starogradske muzike i, u “Domu kulture”, predstava “Ručni rad”, u kojoj igraju Dara DŽokić, Isidora Minić i Branka Šelić. U četvrtak, od 19 sati, u “Zavičajnom muzeju” tokom programa “Dan kabarea”, igraće se “LJubavni vremeplov”, a sat i po kasnije u “Domu kulture” – Kao da sam te sanjao.

Treće večeri, do 19 sati u “Zavičajnom muzeju”, zakazana je promocija knjige i filma “Pobeda sebe”, pesnika Marka Miloševića, a potom u “Domu kulture” sledi izvođenje predstave “Mirna Bosna”, sarajevskog “Kamernog teatra 55”. Poslednje festivalske večeri, od 20 sati ispred “Doma kulture”, studenti će se takmičiti u kazivanju poezije i nastupiće gudački kvartet “Kameleon”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari