Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.09.2021.

18:45

Marin o Zvezdi: To je bio vrhunac

Marko Marin, bivši kapiten Crvene zvezde, govorio je o tom vremenu provedenom u Beogradu i novom transferu u Ferencvaroš.

Izvor: SN

Autor: SN

Marin o Zvezdi: To je bio vrhunac
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Marko Marin je rođen u Nemačkoj, a čitavog života navija za Crvenu zvezdu.

Kaže da je ispunio dečački san time što je obukao dres Zvezde, a još je veća čast biti kapiten tog kluba.

"Definitivno, Crvena zvezda. To je moj klub od malih nogu. Moj otac je navijao za Crvenu zvezdu, pa sam to poneo sa sobom. Igrati tamo pred publikom na Marakani, voditi tim kao kapiten u Ligi šampiona i pobediti protiv Liverpula, koji je potom postao šampion Evrope. To je bio vrhunac", kaže Marin za Transfermarkt.

On je nedavno potpisao za mađarski Ferencvaroš i objasnio u kom slučaju je moglo da dođe do okončanja karijere.

"Poslednjih godina bilo je povremenih kontakata sa Ferencvarošem. Ove godine je uspelo i osećam se dobro zbog toga. To je tradicionalni klub, najveći u zemlji, koji tri godine uzastopno igra evropska takmičenja. Nažalost, ove godine neću moći da učestvujem u grupnoj fazi Lige Evrope, ali nadam se da ćemo prezimeti u takmičenju, kako bih mogao da učestvujenm u nastavku sezone. Da se nije pojavilo ništa potpuno prikladno, kraj karijere bi bila opcija. Ali osećam se dobro, bilo bi prerano da prestanem da se bavim sportom. Zato mi je relativno bilo jasno da će opcija okončanja karijere biti potisnuta. Bilo je i drugih ponuda iz različitih zemalja. I dalje se zabavljam uz fudbal, osvajaš i težiš ka trofejima. To je uvek prisutno. Pritisak koji imate kao mlađi igrač više nije prisutan, sada kada sam u poodmakloj dobi i imam porodicu. Sada još više uživam u fudbalu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve