Svijet

Putin se obratio Rusima: Hvala

Putin se obratio Rusima: Hvala
Foto: Tanjug/AP | Putin se obratio Rusima: Hvala

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je danas Rusima na povjerenju nakon što je vladajuća stranka Jedinstvena Rusija koja ga podržava dobila parlamentarnu većinu na izborima.

"Posebne riječi zahvalnosti, naravno, želim da uputim građanima Rusije, da vam zahvalim na povjerenju, dragi prijatelji", rekao je Putin na državnoj televiziji, prenio je Rojters.

Predsjednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova izjavila je ranije danas da je Jedinstvena Rusija osvojila većinu glasova, što joj obezbjeđuje dvotrećinsku većinu u Dumi, prenio je TASS.

Na osnovu 99,72 odsto prebrojanih glasova, jedinstvena Rusija je osvojila 49,48 odsto glasova birača.

Predstavnici te partije su osvojili i 198 mjesta na listi izbornih jedinica.

Predsjednik ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova izjavila je danas da ovo tijelo planira da saopšti konačne rezultate izbora za Državnu Dumu u petak, 24. septembra.

"Neću da čestititam nikome sada, dok zvanično ne sumiramo rezultate. Planirano je da to uradimo u petak. Tada ćemo da čestitamo i zahvalimo svima", rekla je Pamfilova.

Izbori za osmi saziv Državne dume trajali su tri dana - 17, 18. i 19. septembra. Građani su se izjašnjavali i o šefovima devet ruskih regiona i 39 regionalnih skupština, podsjetio je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije