Šulc je pobednik

Kandidat za kancelara ispred Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD), Olaf Šolc, prema ispitivanjima javnog mnjenja, pobednik je televizijske debate.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.09.2021.

08:01

Šulc je pobednik
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Debata je održana na TV stanicama Pro7/Sat1, a prema ispitivanju instituta Forsa, socijaldemokratski kandidat je po pitanju simpatija osvojio najviše glasova ispitanih - 42 odsto.

Iza njega sledi demohrišćanski kandidat Armin Lašhet sa 27 odsto, i na kraju kandidatkinja zelenih, Analena Berbok sa 25 odsto. Šolc je prema ispitivanju javnog mnjenja pobedio i u prva dva duela kandidata. Kako prenosi Hina, prema mišljenju analitičara, u trećem sučeljavanju kandidatkinja zelenih Berbok nastupila je najagresivnije, dok se kandidat Lašet, za razliku od prve dve debate, držao povučeno.

Šolc je kao i u prve dve debate delovao najstaloženije i najkompetentnije. Prema poslednjim ispitivanjima, SPD i dalje vodi s 25 odsto glasova ispred Hrišćansko-demokratske unije, koju bi biralo izmedu 20 i 22 odsto ispitanih.

Slede zeleni sa 16, liberali i Alternativa za Nemačku sa po 11 odsto, pa Levica sa šest odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: