Najskuplji Chevrolet SUV u istoriji: Zašto ovaj Suburban košta 3,6 miliona dolara

Cena je ogromna, čak i za američke pojmove.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Ponedeljak, 20.09.2021.

07:48

Najskuplji Chevrolet SUV u istoriji: Zašto ovaj Suburban košta 3,6 miliona dolara
Foto: Chevrolet promo

Američka vlada obožava Chevrolet Suburban, a sada je naručila i 10 specijalnih primeraka koje će platiti čak 36,4 miliona USD.

Ova velika SUV vozila biće prilagođena bezbednosnim standardima DSS (Diplomatic Security Service) službe, a proizvođač će ih isporučiti u naredne dve godine.

Ako mislite da su ovi automobili preskupi, stvari donekle pojašnjava GM Defense.

Naime, zbog povećane nosivosti i velike ukupne mase, koja je posledica brojnih modifikacija čija je svrha bezbednost i zaštita putnika, vozila dobijaju novu, čvršću specijalnu šasiju, baš kao što je imaju pravi terenci i radna vozila.

Takođe, specijalno se izrađuju i ostale komponente, od samog motora i kočnica, pa sve do elemenata enterijera.

Ovih deset primeraka je tek uvod u dalju saradnju. Naime, tokom devet godina, počevši od 2023, GM Defense će američkoj vladi isporučiti čak 200 specijalnih Suburbana.

Najveća nepoznanica je pogon. Kako se Bajdenova administracija zalaže za elektrifikaciju državne flote, a GM Defense već raspolaže odgovarajućim električnim pogonima, pa i onim na vodonik (vodonične gorivne ćelije), nije isključeno da će ovih 10 vozila biti elektrifikovano.

U protivnom, najviše šansi da se nađe ispod haube ima klasični 6.2 V8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: