Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

Brodolom Bjankonera na startu Serije A: Pljušte negativni rekordi

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 02:18

Prvi put od 1961. godine, Stara dama nije pobedila u prva četiri kola šampionata Italije. Alarm upaljen u redovima torinskog giganta

Da se Serija A sad završila, Juventus bi ispao iz elitne lige Italije. Trenutno je na tek 18. mestu sa dva boda, koliko ima i Kaljari, dok je jedino debitant Salernitana slabija. Naravno, tek su završena četiri kola šampionata na Apeninima, ali start ne obećava.

Odlazak Kristijana Ronalda u Mančester junajjted uticao je da crno-beli budu slabiji, jaloviji u napadu. I sa Portugalcem je protekle sezone jedva izboren plasman u Ligu šampiona, a slobodan pad nastavljen je i na početku nove sezone.

Izabrane vesti

Sreda, 18.30: (7,50) Specija (4,60) Juventus (1,43)

Četa povratnika na klupu, Masimilijana Algerija, izjednačila je negativan rekord kluba star 60 godina, odnosno da nije slavila u prva četiri kola domaćeg prvenstva. Ovo je četvrti put da Juventus nije trijumfovao za prvih 360 minuta šampionata Italije. Taj negativan rekord je ostvaren i u sezonama 1955/1956 i 1942/1943.

Bjankoneri su nekada bili poznati po granitnoj odbrani, a sada su Bonuči, Kjelini i drugovi primili makar gol na 18 uzastopnih mečeva u Seriji A, odnosno od 2. marta kada je posledenji put mreža Juventusa mirovala. Jedini meč za više od šest meseci bez primljenog pogotka bio je prošle nedelje u Malmeu, kada je Stara dama dobila švedskog šampiona sa 3:0 na startu Lige šampiona.

Juventus je ove sezone osvojio bodove odigravši neršeno sa Udinezeom i Milanom, dok je poražen u Napulju od Napolija i na svom terneu od Empolija. Prošle sezone nije išlo sa debitantom na klupi, Andreom Pirlom. Očekivala se renesansa sa Alegerijem, ali početak za zaborav.

Podsetimo, u derbiju četvrtog kola Serije A, Juventus i Milan su u nedelju uveče odigrali bez pobednika – 1:1, a utisak je da su silno oslabljeni Rosoneri bili bolji, bliži tri boda.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!




tagovi

JuventusSerija AMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara