Stefano Pioli (desno), trener Milana (©Reuters)
Stefano Pioli (desno), trener Milana (©Reuters)

Rosoneri su zreli za skudeto, Pioli uverava: Išli smo na pobedu, remi pozitivan

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 01:43

Trener tima sa San Sira zadovoljan hrabrom igrom svojih izabranika u velikom derbiju Serije A

Rosoneri su godinama u zapećku, gledali su dugo u leđa Juventusu, prošle sezone i gradskom rivaliu Interu. Iako bez šestorice igrača u Torinu, bez oba napadača, Zlatana Ibtahimovića i Olivijea Žirua, Milan je bio bolji od Bjankonera. Gol Rebića u finišu je doneo slađi bod gostima, mada tima sa San Sira može da žali za celim plenom.

Većim delom meča je bio bolji rival od ove sezone neprepoznatljive Stare dame.

Izabrane vesti

"Došli smo u Torinu da pobedimo, čak i sa povredama i posle zaostatka, nastavili smo da tražimo pobedu tokom celog meča“, rekao je trener Milana Stefano PIoli i dodao:

"Juventus je u prvih 20 minuta bio bolji, bio je odlučniji i koncentrisaniji, ali mi smo nastavili da igramo i pred kraj smo imali mnogo bolje sa šanse za pobedu, ali u suštini ovo je bio pozitivan učinak“.

Iskusni stručnjak žali za olako primljenim golom.

"Igrali smo protiv Juventusa, protiv Dibale, Morate, Aleksa Sandra, Kvadrado, Bonučija, Kjeloinija... Igrali smo dobar fudbal. Primili smo gol posle previše naivnih grešaka, što je Juveu omogućilo duboku odbranu i kontru u prvom poluvremenu. Milanu nikad ne nedostaje želja, karakter, odlučnost, pa smo nastavili da tražimo pobedu“.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Zbog povrede Davidea Kalabrije, Fikajo Tomori je u početku korišćen kao desni bek, ali se i to promenilo kada je Simon Kjer napustio igru zbog povrede mišića.

"Juventus je dobro radio s desne strane, pa je saradnja između Salemakersa i Tomorija trebalo da bude bolja, ali istina je i da je Juve zaslužan što je izbegao našu početnu postavku i to je otvorilo prostor. Možda smo prošle sezone morali da se ne nadamo baš nekom čudu da bismo pobedili u ovoj utakmici, ali svakako da se nadamo da imamo i malo sreće. Sada moramo biti svesni da smo na ovom nivou i moramo ići do pobede do samog kraja. Svidela mi se ta hrabrost, bili smo spremni da rizikujemo poraz kako bismo stigli do pobede“.

20.45: (4,20) Udineze (3,60) Napoli (1,95)

U odsustvu klasičnih napadača, „devetka“ je bio Ante Rebić. Pohvalio je strelca izjednačujućeg pogotka.

"Ima ogroman kvalitet, može igrati manje-više svaku ulogu i danas je pomogao. On je za nas veoma važan igrač i zaista nam može pomoći da otvorimo utakmice. Uvek sam video svoje igrače spremne da prevaziđu svoja ograničenja, imaju kvalitet i rade tokom cele nedelje sa marljivošću i osećajem pripadnost timu“, zaključio je Pioli.



tagovi

MilanJuventusStefano PioliSerija AItalija

Obaveštavaj me

Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara