Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Mamelodi nije izneverio, Beluizdad nadoknadio minus iz Nigerije

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 21:35

Pogledajte kako su završene neke od utakmica na afričkom kontinentu

MAMELODI SANDAUNS – GALAKSI 3:0 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je u nastavku Mamelodi proradio. Prvi gol postigao je Lebusa u 57. minutu, da bi Šaluj već minut kasnije podigao prednost i nije se postavljalo pitanje pobednika. Na kraju je Kutumela postavio konačan rezultat - 3:0.

RIVERS JUNAJTED – JANG AFRIKANS 1:0 (0:0)

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Ukoliko ste na ovoj utakmici igrali keca morali ste dobro da se preznojite dok nije prošao. Na poluvremenu nije bilo golova što je nagoveštavalo neizvesnu utakmicu, a ona je rešena u 82. minutu kada je Onjedikači pogodio i doneo pobedu Rivers Junajtedu.

RADŽA KAZABLANKA – OLIMPIK 2:1 (1:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Uh, kako je ovo bila neizvesna utakmica. Radža Kazablanka stigla je do pobede nad Olimpikom i to golom Ngoma u 90. minutu. Pre toga je Kazablanka povela u 16. minutu preko Ahadada, a El Jusfi je Olimpiku doneo izjednačenje u 56. minutu utakmice. Ipak je favorit stigao do celog plena.

ASEK MIMOZAS – TENGUT 1:0 (0:0)

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Asek je i prvi meč dobio sa 1:0, ušao je kao favorit, ali nije uspeo da to i dokaže sve do same završnice. Igrao se 74. minut kada je Konate bio precizan i ispostavilo se da je tim golom Asek overio plasman u finale.

BELUIZDAD – AKVA JUNAJTED 2:0 (0:0)

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Šampion Alžira je pre tri nedelje ostao bez srpskog stručnjaka Zorana Manojlovića koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Međutim, Beluizdad je je na svom terenu pobedio nigerijsku Akvu sa 2:0 u revanšu pretposlednje runde kvaifikacija za Ligu šampiona. Oba gola postignuta su u nastavku, u 72. i 84. minutu. U prvom meču nigerijski tim je dobio sa 1:0, pa se prvak Alžira plasirao u poslednju rundu kvalifikacija za najjače takmičenje na tlu kontinenta.

RAPID UED ZEM - VIDAD KAZABLANKA 0:2 (0:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Vidad je počeo odbranu titulu u Maroko sa dve lagane pobede i to bez primljenog pogotka. U drugom kolu šampionatu ove afričke države, tim iz Kazablanke je dobio u gostima Rapid Ued Zem sa 2:0. Golove za šampiona postigli su El Mutaraži u 51. i Mbenza u 68. minutu.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara