Mladi vaterpolisti Srbije prvaci Evrope 1Foto: Vaterpolo savez Srbije

Mladi vaterpolisti Srbije, na prvenstvu Evrope do 17 godina, pobedili su u finalu vršnjake iz Grčke – 10:6 (2:0, 2:3, 3:1, 3:2) i tako se domogli zlatne medalje.

Nalik svojim starijim drugarima, koji su nedavno na prvenstvu sveta do 20 godina osvojili planetu, puleni Miloša Korolije upotpunili su fenomenalno leto za naš vaterpolo, na čijem početku su seniori osvojili zlato na Olimpijadi u Tokiju. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bojan Breščanski sa tri gola.

Golove za Srbiju, postigli su: Bogdan Breščanski tri, Pavle Mušikić dva, Marko Dimitrijević, Nikola Kojić, Zoran Božović, Petar Stanić, Aleksandar Kovačević po jedan. Kod Grčke, po dva gola su postigli Hrstos Bitsakos i Nikolas Kastrinakis.

Izabranici Miloša Korolije su odlično počeli utakmicu. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, a prednost od 2:0 na kraju prve deonice, obezbedili su Aleksandar Kovačević i Nikola Kojić.

U režiji Nikolasa Kastrinakisa i Joanisa Egnatidisa grci su stigli do izjednačenja, a nedugo zatim, Hristos Bitsakos je pogodio za 3:2.

Prednost od 4:3 selekciji Srbije na kraju prvog poluvremena, doneli su odbrana, koja je ponovo podignuta na visok nivo, te Petar Stanić i Marko Dimitrijević.

Konstantinos Kandanoleon je pogodio za 4:4, a Pavle Mušikić za 5:4.

Do kraja ovog perioda igre, mrežu Grčke je dva puta uspeo da zatrese Bogdan Breščanski, pa je Srbija uoči poslednje deonice imala kapital od tri gola – 7:4.

Početkom završnog kvartala Zoran Božović je pogodio za 8:4. Do kraja meča, izabranici Miloša Korolije su mirno priveli meč kraju, za veliko slavlje, za zlatnu medalju.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Mađarske, koje je posle peteraca pobedili Španiju sa 13:12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari