TITOMIRU (72) NIKO NIJE VEROVAO DA JE DOBIO STAN! Za Kurir je ispričao odakle mu neobično ime! DOBITAK SLAVE VEĆ DVA DANA
Titomir Stojković, Foto: Privatna arhiva

SREĆNI DOBITNIK

TITOMIRU (72) NIKO NIJE VEROVAO DA JE DOBIO STAN! Za Kurir je ispričao odakle mu neobično ime! DOBITAK SLAVE VEĆ DVA DANA

Društvo -

Viknuo sam ženi koja je bila u susednoj sobi: "Jelka, Jelka!" Izletela je uplašena da mi je pozlilo. Rekao sam: "Dobili smo stan!", a ona će: "Ma šta je tebi", kaže srećni dobitnik

Titomir Stojković (72) iz beogradskog naselja Boleč u subotu uveče je u prvom izvlačenju jesenjeg ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" dobio najvredniju nagradu - trosoban stan u naselju Zemunske kapije!

Srećni dobitnik za Kurir je prepričao sreću koju je osetio, reakcije porodice i prijatelja, ali i poreklo svog neobičnog imena.

Titomir je u subotu gledao televizor i u 18.10 se setio da prebaci na RTS. Tada je ugledao svoje ime.

- Viknuo sam ženi koja je bila u susednoj sobi: "Jelka, Jelka!" Izletela je uplašena da mi je pozlilo, bila je sva crvena. Rekao sam: "Dobili smo stan!" Pitala me da li mi je dobro. Nije mogla da veruje šta čuje, rekla me je čak "ma šta je tebi", onako u neverici - priča uzbuđeni Stojković, dodajući da se onda pojavila i ćerka Nataša, koja takođe nije mogla da veruje šta se desilo.

Potom je Tihomir otišao na sprat kod sina, koji je tada bio s prijateljima.

- Rekao sam sinu da smo dobili stan, a on je rekao: "Ma daj ne lupaj!" Uključio je TV, ušao na RTS, premotao program i uverili smo se da sam zaista dobro video i čuo svoje ime. Onda je rekao: "Pa ti si stvarno dobio stan" - priča uz osmeh naš sagovornik, kom su te večeri i tokom celog jučerašnjeg dana pristizali gosti da čestitaju i malo se s njima provesele.

Titomir Stojković
foto: Privatna arhiva

Ko će u stanu u Zemunskim kapijama živeti, ova porodica iz beogradskog naselja još ne zna. Titomir kratko kaže: "Dogovorićemo se." Prvo valja proslaviti.

Kum odlučio - ime nakon sukoba Tita s Rusima

Titomir nam je ispričao i malo više o sebi. Penzioner koji je nekada bio mehaničar za održavanje šivaćih mašina svima je poznat kao Miki. Po imenu ga retko ko zove.

- Ime mi piše na dokumentima, na računima, i eto na toj mojoj srećnoj koverti. Inače sam za sve, još iz školskih dana pa do danas, samo - Miki. Titomir je ime koje mi je dao kum. Rodio sam se 1949. godine, a ideju za ime kum je dobio 1948, nakon sukoba Tita s Rusima, tačnije nakon rezolucije Informbiroa kao vrhunca krize u jugoslovensko-sovjetskim odnosima koji su se između tih zemalja pojavili - rekao je Titomir i dodao da nije imao prilike da upozna Tita i da je do sada samo upoznao jednog imenjaka, koji poreklo svog imena nije znao.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja