Edin Višća (Foto: Reuters)
Edin Višća (Foto: Reuters)

Kad gori pod nogama, tu je Edin Višća: Bašakhšeir odoleo pred napadima Fenerbahčea i slavio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.09.21. | 19:59

Iznenađenje u petom kolu turske Superlige, Fenerbahče ostao bez bodova u gradskom derbiju

Četiri utakmice, četiri poraza. Kada je sve ukazivalo da će Bašakšehir pretrpeti i peti, Edin Višća je ogrnuo plašt i izrastao u heroja. Spojio je sa golom Stefana Okaku u uvodnoj fazi utakmice, a potom, nakon što je odbrana odlolela pred brojnim napadima Fenerbahčea i Gulbradsena, koji je stavio tačku - 2:0.

Ozbiljno su četiri vezana poraza uzdramala poziciju Ajkuta Kodžamana na klupi šampiona Turske iz 2020. godine. Kako i ne bi, kada su pretrpljeni porazi od Alanje, Konje, Kajzerija i Goztepea. Protiv Fenera je morao da dobije. Kako zna i ume. Uspeo je i uhvatio se za slamku spasa. Iako je njegova ekipa veći deo susreta provela u podređenom položaju.

Izabrane vesti

Bašakšehir je i dalje u opasnoj zoni, što je i logično s obzirom da je upravo osvojio prve bodove u novoj takmičarskoj godini. Ipak, na krilima velikog trijumfa bi uskoro mogao da otplovi u sigurnije vode. Fenerbahče je posle sjajnog starta, pretrpeo prvi poraz i ostaje šesti na tabeli sa 10 bodova.

Rano je poveo domaćin preko Okake, držao se u nastavku prvog dela igre, koje je proteklo i prilično ravnopravnoj borbi. Uvođenjem novajlije Dijega Rosija i Enera Valensije po povratku sa pauze, Vitor Pereira je najavio napad na preokret svim silama. Svesni situacije, domaći igrači su se povukli. Napravili blok pred svojim golom i strpljovi se branili. Prepustili su loptu rivalu i rešili da pokušaju da sačuvaju prednost. Nisu ni pomišljali da pokušaju da je uvećaju. Odlazak nekolicine igrača na protivničku polovinu predstavljao bi preveliki rizik. Ipak, u finišu se Fener previše otvorio, što je omogućilo Višći da stvori situaciju za rezervistu Gulbradsena, koji je samo tri minuta po ulasku sa klupe otklonio sve dileme.

Igrao se 16. minut kada su gosti ostavili previše prostora Višći na desnoj strani. Sjajno je reprezentativac Bosne i Hercegovine pročitao situaciju u kaznenom prostoru rivala, poslao oštar centaršut na ivicu peterca, a odlično ga je ispratio Okaka. Izbio je pred Bajindira, izbegao ofsajd zamku i pobegao čuvarima - potom je zakucao loptu u mrežu Fenerbahčea.

Do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata, da bi se u nastavku igralo isključivo na polovini domaćina. Ređali su se napadi pred golom Babadžana, koji je ubeležio tri intervencije. Napadao je Fener, ali nedovoljno dobro, da bi kazna za promašaje stigla u prvom minutu nadoknade. Smušena reakcija odbrane Fenera, to sjajno koristi Višća koji sa golom spaja Franka Gulbradsena, koji i definitivno rešava pitanje pobednika.

SUPERLIGA TURSKE – 5. KOLO

Petak

Jeni Malatija – Karagumruk 3:4 (3:2)

Altaj – Geztepe 2:1 (0:1)

Subota

Sivas – Gazijantep 1:1 (1:0)

Kasimpaša – Trabzon 0:1 (0:0)

Antalija – Bešiktaš 2:3 (2:0)

Adana Demir – Rize 3:1 (2:0)

Nedelja

Giresun – Konja 0:0

Galatasaraj - Alanja 0:1 (0:0)

/Kandejas 87/

Bašakšehir - Fenerbahče 2:0 (1:0)

/Okaka 16, Gulbradsen 90+1/

Hataj - Kajzeri 2:1 (0:1)

/Dijuf 52, El Kabi 71 - Mensa 4/



tagovi

FenerbahčeBašakšehirStefano OkakaEdin Višća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara