Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizan bled bez Pantera, Ledeja i Smailagića - Ulm ubacio 94 poena

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.09.21. | 17:54

Drugi poraz crno-belih u Atini, plejmejkeri se nisu upisali u strelce

Partizan je završio turnir u Atini sa dva poraza. Posle Panatinaikosa, meru crno-belima sada je uzeo i nemački Ulm koji sa klupe predvodi Jaka Lakovič - 94:84. Crno-beli su igrali ovaj duel bez Alena Smailagića, Kevina Pantera i Zeka Ledeja i to se prilično osetilo. Dovoljan znak za sve koji su danas bili na parketu da moraju bolje i da doprinosu više. Generalno slaba partija crno-belih...

Pozitivno je po Parni valjak što je Aleksa Avramović ušao u dobar ritam posle povrede i bio je poenterski raspoložen, a izgubljene lopte i slaba igra u reketu (nedostatak centra) pokazatelj su na čemu Partizan mora da radi. Neće crno-beli biti zadovoljni ovakvim porazom protiv ekipe koja će takođe igrati u Evrokupu. Takođe, i Jam Madar se požalio na povredu, videćemo kakve je ona vrste.

Izabrane vesti

Blosogejm je završio meč sa 20, a Kriston sa 16 poena. Kod Partizana je Avramović ubacio 21, a Koprivica je pokazao da crno-beli mogu da računaju na njega sa 14 poena. Mladi centar je dosta pomogao crno-belima u drugom poluvremenu. Uroš Trifunović je dodao 13 poena.

Plejmejkeri Madar i Mur nisu dali nijedan poen.

Zanimljivo je da je na ovoj utakmici Željko Obradović odmarao Kevina Pantera i Zeka Ledeja koji se nisu našli u sastavu tima za ovu utakmicu. Verovatno je upoznat sa tim šta može od njih da očekuje i želi da im pruži šansu da se spreme na pravi način za sledeći vikend kada kreće ABA liga. Ni na ovoj utakmici nije igrao Alen Smailagić koji se oporavlja od povrede skočnog zgloba.

Dobra vest za crno-bele je da je Aleksa Avramović ponovo bio u sastavu, dobro je počeo meč sa četiri vezana poena, tako da je njegov problem sa skočnim zglobom prošlost.

Bilo je očekivano da bez trojice jako važnih igrača Partizanu meč sa Ulmom bude izazov, što se obistinilo već u prvom poluvremenu. Izabranici Jake Lakoviča su dobro zatvarali reket, Partizan se ponovo mučio u tom segmentu (u pojedinim momentima čak je i Stepanović igrao na poziciji pet), a sa druge strane su poenima sa poludistance pravili dosta problema crno-belima.

Koliki su to problemi bili govori činjenica da je Ulm samo u prvom poluvremenu ubacio čitavih 50 poena sa čime Željko Obradović nikako neće biti zadovoljan. Blosomgejm je ubacio 12 već posle 20 minuta igre, Žugić sedam, a kod Partizana je jedini raspoložen bio Avramović sa 14, Kuruc je dodao devet. Sve je to bilo nedovoljno, sa malim uticajem ostalih igrača. Kada se na sve to doda devet izgubljenih lopti za poluvreme, jasno je da Parni valjak nije bio u najvišoj brzini.

Tako se nastavilo i u trećoj deonici u kojoj su crno-beli pokazali zapravo još i slabiju igru i to je pomoglo Ulmu da dođe do prednosti od 19 poena razlike.

Čak i kada je Partizan mogao da proba da se vrati, usledile su greške i gomila skokova u napadu Ulma.

Znaju crno-beli bolje od ovoga.

Turnir Pavlos Janakopulos: Partizan - Ulm 84:94

Partizan: Kuruc 11, Zagorac 9, Avramović 21, Koprivica 14, Dangubić 8, Stepanović 1, Miletić 2, Jovanović 2, Mur 0, Glas 3, Trifunović 13, Madar 0

Ulm: Kriston 16, Bosomgejm 20, Ginter 4, Simon 8, Stol 0, Filips 8, Brecel 6, Herkenhof 8, Klepeš 5, Krimer 5, Dijalo 3, Žugić 11


tagovi

Željko ObradovićKK PartizanJam MadarKevin Panter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara