IVICA DAČIĆ ZA KURIR POSLE HAOSA KOJI SU PRAVILI ANTIVAKSERI TOKOM PRAJDA: To je čist vandalizam!
Ivica Dačić, Foto: Kurir

NAJOŠTRIJA OSUDA

IVICA DAČIĆ ZA KURIR POSLE HAOSA KOJI SU PRAVILI ANTIVAKSERI TOKOM PRAJDA: To je čist vandalizam!

Društvo -

Svako vandalsko ponašanje krajnje je neprihvatljivo - zaključak je Ivice Dačića

Uporedo sa Paradom ponosa u subotu oko 17.30 sati u Beogradu počela protestna šetnja koju su organizovali antivakseri, a koja se pretvorila u pravo divljaštvo nakon što su im se priključili ljudi iz pokreta Narodna Patrola, pokreta Ujedinjeni narod Srbije, Antiglobalisti Srbije, Pokret srpske sabornosti, kao i nekoliko lekara koji planiraju peticiju protiv vakcinacije i najavljenih kovid propusnica.

Skup je prerastao u pravi vandalizam jer su bacane baklje, a pripadnici skupa nasrtali su kako na učesnike Parade ponosa, tako i na pripadnike policije! Raspop Antonije gađao je čak policiju i novinare jajima. Iako tvrde da je skup bio miran, slike sa skupa govore drugačije.

Predsednik Narodne Skupštine Srbije Ivica Dačić za Kurir je najoštrije osudio ponašanje okupljenih koji se desio u subotu u srpskoj prestonici, rekavši da ponašanje svih onih koji su činili divljaštva predstavlja čist vandalizam.

- Svako vandalsko ponašanje krajnje je neprihvatljivo. Gađati policiju i nasrtati na nju, kao i gađati predstavnike medije apsolutno je nedopustivo, a iskazivanje mržnje prema LGBT zajednici je krajnje neprihvatljivo u 21. veku - rekao je Dačić za Kurir, dodavši da je svaka slika nasilja štetna za Srbiju jer nasilje nikada ništa dobro nije donelo Srbiji i ono se ne može dozvoliti.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track