Ajkut Kodžaman (©Shutterstock)
Ajkut Kodžaman (©Shutterstock)

Fenerbahče Aleksiću smenjuje trenera

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.09.21. | 13:43

Strategu Bašakšehira Ajkutu Kodžamanu trese se klupa posle očajnih rezultata u Superligi Turske. Ukoliko u nedelju od 18 časova doživi još jedan poraz, neće da bude iznenađenje ako mu klub iz Istanbula uruči otkaz

Šta se desilo Bašakšehiru, šampionu Turske iz 2020. godine i kasnijem učesniku Lige šampiona sada toliko loše krene da ne može ni bod da osvoji? Loši rezultati iz prošle sezone, gde je tek u finišu obezbeđen opstanak, sada su postali očajni. Fenerbahče će u nedelju od 18 časova samo probati da mu poveća mizeriju.

Član Bašakšehira i u šampionskim danima, ali i sada u ovim crnim, jeste nekadašnji fudbaler Vojvodine i povremeni reprezentativac Srbije, Danijel Aleksić. On je ove sezone odigrao tri od četiri meča, zabeležio je jednu asistenciju, ali ni to nije bilo dovoljno da se osvoji barem jedan poen. Istanbulski klub je gubio redom od Alanje (1:0), Konje (2:1), Kajserija (1:0) i Geztepea (2:1).

Izabrane vesti

18.00: (3,50) Bašakšehir (3,45) Fenerbahče (2,10)

Peti poraz u nizu najverovatnije će koštati trenera Ajkuta Kodžamana posla. Kroz ovu istu situaciju je prolazio već u sezoni 2019/20, kao trener Konje, kada je imao samo jedan trijumf na 14 mečeva, posle čega je dobio otkaz. Veliko je pitanje zašto su u Bašakšehiru mislili da će sa njihovim timom nekadašnji reprezentativac Turske da beleži bolje rezultate. U medijima se uveliko spekuliše o Kodžmanovoj zameni, Senol Guneš je jasno poručio da nije spreman da se vrati klupskom fudbalu, pa je sada u prvi plan izbio Emre Belezoglu.

Fenerbahče je sa druge strane u mnogo boljoj poziciji. Osvojio je 10 od mogućih 12 bodova, čime je jasno pokazao da je preboleo prošlu sezonu, u kojoj je titulu ispustio u pretposlednjem kolu. Posle tri vezane pobede u prošlom kolu je Fener remizirao sa Sivasom (1:1), neiskoristivši znatno bolju igru i veliki broj prilika. Nije se na tom meču proslavio Mergim Beriša, 5.000.000 evra skupo pojačanje iz Salcburga, koji je na svom debiju odigrao veoma loš meč. Biće nemački internacionalac motivisan da protiv Bašakšehira odigra mnogo bolje i tako zapuši usta kritičarima.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Tradicija je definitivno na strani Fenerbahčea. Savladao je Bašakšehir na sva četiri prvenstvena meča u prethodne dve sezone, a u tom periodu je doživeo poraz od gradskog rivala samo u Kupu Turske. U februaru prošle godine je Bašakšehir u četvrtfinalu iskoristio prednost igrača više, pa je posle produžetaka slavio sa 2:1. Aleksić je kao igrač Bašakšehira i pre toga Jeni Malatije ukupno pet puta izlazio na megdan sa Fenerom, a samo jednom je bio pobednik. Tada je postigao jedini gol za trijumf Jeni Malatije minimalnim rezultatom. Preostala četiri susreta je izgubio, a nažalost, velika je verovatnoća da će tako da bude i sada.

-------------------------------

Sve utakmice turske Superlige možete da gledate u direktnom prenosi na portalu mozzartbet.com, dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

SUPERLIGA TURSKE – 5. KOLO

Petak

Jeni Malatija – Karagumruk 3:4 (3:2)

Altaj – Geztepe 2:1 (0:1)

Subota

Sivas – Gazijantep 1:1 (1:0)

Kasimpaša – Trabzon 0:1 (0:0)

Antalija – Bešiktaš 2:3 (2:0)

Adana Demir – Rize 3:1 (2:0)

Nedelja

Giresun – Konja U TOKU

15.00: (1,45) Galatasaraj (4,40) Alanja (7,50)

18.00: (3,50) Bašakšehir (3,45) Fenerbahče (2,10)

18.00: (1,80) Hataj (3,60) Kajseri (4,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1BašakšehirDanijel AleksićFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara