Švedska zabranjuje ulazak putnicima iz Srbije

Švedska uvodi zabranu putovanja za putnike iz Srbije, koja će važiti od 20 septembra, bez obzira na potvrdu o vakcinaciji ili preležanom koronavirusu.
Švedska vlada usvojila je set amandmana koji menjaju pravila ulaska u zemlju. Zabrana ulaska će biti uvedena za zemlje koje predstavljaju rizične zone zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.
 
Osim Srbije, odlučeno je da građani Albanije, Jermenije, Azerbejdžana i Japana ne mogu ući u skandinavsku državu. Nova pravila će biti primenjena 20. septembra, po preporuci Evropske unije.
 
Građani Severne Makedonije, San Marina, Švajcarske, Turske, Vatikana i Ukrajine su trenutno izuzeti od ove zabrane, ali će morati da se podvrgnu testu na koronavirus na samom aerodromu.
  • Lela

    22.09.2021 20:35
    Danas je 22.09. Svi "sleteli "najnormalnije bez ikakvih zabrana,dokaza o vakcinama i slicno..
  • Zoran

    19.09.2021 13:58
    @vracar-republika
    18.09.2021 • 17:29



    Da li ste nekada culi za sarkazam?
  • EvoOvako

    18.09.2021 22:39
    @NS
    Po brojnosti Srbi su u ŠVedskoj druga nacionalna manjina, odmah iza Finaca. Finaca ima više, jer su Švedi i Finci imali prekrjanje granica, pa im ostala i populacija.
    Tako, da ili zabodi glavu dalje u pesak i ne piši ili izvadi glavu iz peska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.