18. septembar  2021. 12.42  | Izvor: Tanjug

Salapura: Zenjanin nema finansijske posledice od raskida ugovora sa "Fabrikom vode"

ZRENJANIN -

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potvrdio je danas da Grad Zrenjanin i JKP "Vodovod i kanalizacija" neće trpeti nikakve finansijske posledice zbog raskida ugovora sa "Fabrikom vode".

On je održao sastanak sa Nadzornim odborom gradskog Vodovoda, uz jasno definisanje prioritetnih zadataka, kao što su investicije, unapređenje vodosnabdevanja i razvoj vodovodne mreže.

zrenjanin, gradska, uprava

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, na sastanku su prezentovane i činjenice o raskidu ugovora sa Fabrikom vode, zbog toga što investitor nije ispunio ugovorom i sporazumom preuzete obaveze, odnosno nije uspeo da prečisti vodu, niti da obezbedi dovoljne količine za snabdevanje svih korisnika.

Kako je istakao Salapura, grad Zrenjanin i Vodovod, neće trpeti nikakve finansijske posledice, jer je ugovor raskinut krivicom investitora, što je bilo precizirano kako osnovnim ugovorom, tako i sporazumom iz januara ove godine.

On je poručio i da nikog u Zrenjaninu ne raduje činjenica što građani, uprkos godinama čekanja, i dalje nemaju pijaću vodu, ali da je dobro što je došlo do raskida ugovora, jer to gradu pruža priliku da se pokrene sa mrtve tačke i traži novo rešenje, koje će omogućiti da iz česama Zrenjaninaca poteče čista i zdrava voda.

O značaju pitanja pijaće vode za Zrenjanin dovoljno govori činjenica da će direktno Vlada Srbije uzeti učešće u rešavanju ovog pitanja i pomoći da ostvarimo životni san Zrenjaninaca, da konačno dobiju čistu i zdravu pijaću vodu - poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

Salapura je naglasio da grad nastavlja svoj privredni rast, i da je u toku opremanje nove industrijske zone, koja će, pored dolaska Ling Longa, koji investira milijardu dolara, i obezbeđuje posao za 1.200 ljudi, omogućiti dolazak novih investitora, i otvaranje novih radnih mesta.

Tagovi