Stefan Kovač i Lazar Tufegdžić (©Starsport)
Stefan Kovač i Lazar Tufegdžić (©Starsport)

Pojačani Golubovi sleću na Banovo brdo, derbi začelja u Novom Sadu

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.09.21. | 12:34

Danas na programu još tri meča 9. kola Superlige Srbije. Čukarički od 16 časova dočekuje Spartak, u isto vreme će Proleter da ugosti Mladost, dok će od 18.30 snage da odmere Voždovac i Radnički iz Kragujevca

Veoma zanimljivi mečevi u 9. kolu Superlige Srbije, čiji se program nastavlja danas. Iako u senci „večitog derbija“, koji se igra u nedelju (18 časova), današnje tri utakmice obećavaju interesantan fudbal. Dva meča počinju od 16 časova, na Banovom brdu i u Novom Sadu, dok program zatvara susret u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu od 18.30.

Verovatno će najbolji fudbal da se gleda na stadionu Čukaričkog. Brđani dočekuju Spartak iz Subotice, a reč je o dve ekipe koje imaju jasnu ambiciju da se plasiraju u Evropu sledeće sezone. Biće prava senzacija ukoliko oba tima ne budu igrala u plej-ofu, pogotovo posle pojačanja koja su stigla na sever Srbije ovog leta.

Izabrane vesti

16.00: (1,70) Čukarički (3,70) Spartak (5,20)

Golubovi su bili i više nego vredni. Angažovali su nekoliko interesantnih pojačanja, među kojima su najzvučniji svakako povratnici u srpski fudbal Nemanja Nikolić, Nemanja Mihajlović, Aleksandar Bjelica i Filip Manojloić. Stigla su i dva stranca, Makedonac Andrej Todoroski iz austrijskog Vinera i Tanzanijac Moris Abraham. U dosadašnjem toku sezone su kvalitet pokazali i pojedini školarci Spartaka, pre svih 18-godišnji Srđan Hrstić koji je već dao tri gola, tako da u kombinaciji sa već dokazanim Lazarom Tufegdžićem i Miletom Savkovićem trener Vladimir Buač raspolaže sa veoma kvalitetnim timom.

Naravno, isto važi i za Čukarički, koji je ovog leta ipak zadržao golmana Đorđa Petrovića i preporođenog Đorđa Jovanovića, o čijim odlascima se spekulisalo u javnosti. Posle neuspeha na evropsceni i eliminacije od Hamarbija u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, smenjen je trener Dušan Đorđević, a na njegovo mesto je stigao Saša Ilić. Legenda Partizana je debitovala pobedom nad Radničkim u Kragujevcu (3:0), ali su posle toga usledila dva loša rezultata. Čukarički je izgubio od Crvene zvezde kod kuće sa 2:1, dok je u prošlom kolu odigrao 0:0 protiv Mladosti iz Lučana. Ta ekipa je tako osvojila svoj prvi poen u sezoni.

Liga je mnogo zanimljivija i ujednačenija nego prošle sezone. Samim tim, smatram da će nam biti teže da dođemo do krajnjeg cilja, odnosno plasmana u Evropu, ali isto tako sam ubeđen da imamo kvalitet za to. Neke ekipe su se podigle ove sezone, manja je razlika između „gornjeg“ i „donjeg“ doma, čini se da svako svakog može da pobedi, što smo i osetili na sopstvenoj koži. Tradicija apsolutno ništa ne znači, ovo je potpuno novi meč. Oni su u nešto boljoj formi, mi verovatno blagi favotiti zbog činjenice da igramo na domaćem terenu. Ali, sve se to zaboravlja kad utakmica krene. Vrlo su kvalitetan tim, igraju dosta dobro ove sezone, imaju mnoštvo kvalitetenih igrača. Izdvojio bih naravno njihovog najboljeg strelca Tufegdžića, ali naravno da nećemo obraćati pažnju samo na njega“, rekao je fudbaler Brđana Nemanja Tošić.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Ove subote Mladost očekuje veoma važna utakmica u borbi za opstanak, protiv jednog od najvećih konkurenata, Proletera. Novosađani su pretposlednji na tabeli, sa pet bodova iz osam utakmica. Lučancima, kojima je prvobitna ambicija bila da igra plej-of, samo pobeda danas odgovara.

Na poslednja tri gostovanja Proleteru u „srpskoj Atini“ Mladost je ostvarila tri pobede, sve identičnim rezultatom – 1:0.

Poslednju utakmicu u danu odigraće na krovu stadiona u Zaplanjskoj ulici Voždovac i Radnički iz Kragujevca. Zmajevi su neposredno pred ovaj meč angažovali još dva pojačanja, Sekou Keitu i Ivana Ćorkovića. Oni naravno neće konkurisati za duel sa Kragujevčanima.

Trener Predrag Rogan i bez njih očekuje da Voždovac zabeleži dobar rezultat i tako se vrati na pobednički kolosek, sa kojeg ga je izbacio niški Radnički u prošlom kolu. Pre gostovanja na Čairu beogradski tim je vezao tri pobede, nad Kolubarom, Metalcem i Novim Pazarom.

Kragujevčani su miks iskusnih, veoma kvalitetnih igrača i mladih, motorički sposobnih, tako da nas očekuje vrlo zahtevna utakmica. Mi treba da budemo organizovani, strpljivi, da igramo sa visokim intenzitetom kako u fazi odbrane tako i u napadu. Znamo šta je potrebno za pobedu, i očekujem od mojih igrača da budu posvećeni, daju svoj maksimum i obraduju naše navijače još jednom pobedom“, poručio je Rogan.

Voždovac i Radnički su se poslednji put sastali još u sezoni 2014/15. Tada su oba meča pripala Kragujevčanima. Sada bi Đavolima mnogo značilo da ponove taj rezultat, jer su u rezultatskoj krizi i posle dve pobede na početku sezone su osvojili samo dva boda u prethodnih šest kola.

SUPERLIGA SRBIJE – 9. KOLO

Četvrtak

TSC - Napredak 1:2 (0:1)

/Tomanović 87 - Bačanin 35, Jovanović 77/

Petak

Novi Pazar - Radnički Niš 2:1 (1:1)

/Ratković 38, Aganspahić 78 - Škrbić 18p/

Metalac - Kolubara 3:1 (1:1)

/Cvetković 22, 46, Krajišnik 77 - Đenić 35/

Radnik - Vojvodina (0:2)

/Simić 26, Bastajić 31/

Subota

16.00: (1,70) Čukarički (3,70) Spartak (5,20)

16.00: (2,30) Proleter (3,25) Mladost Lučani (3,20)

18.30: (1,88) Voždovac (3,50) Radnički Kragujevac (4,30)

Nedelja

18.00: (2,75) Partizan (3,05) Crvena zvezda (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeČukaričkiSpartak SuboticaProleter Novi SadMladost Lučanifk voždovacRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara