OTAC JE VRIŠTAO I ZAPOMAGAO: Lekarka koja je redovno odlazila u crkvu optužena za ubistvo tri ćerke, otac ih pronašao u kući
Foto: Xinhua / Xinhua News / Profimedia

tragedija na novom zelandu

OTAC JE VRIŠTAO I ZAPOMAGAO: Lekarka koja je redovno odlazila u crkvu optužena za ubistvo tri ćerke, otac ih pronašao u kući

Planeta -

Lekarka koja je redovno odlazila u crkvu i koja je godinama pokušavala da zatrudni, sada je optužena za ubistvo svoje tri ćerke, dvogodišnjih bliznakinja Maje i Karle i njihove šestogodišnje sestre Lijen.

Loren Dikason (40) pojavila se sinoć pred sudijom na Novom Zelandu gde su se ona i njen suprug Grejam, ortopedski hirurg preselili iz Južne Afrike pre swvega nekoliko nedelja.

Grejam Dikason pronašao je svoje ćerke mrtve kada se vratio kući posle smene u bolnici Timaru. Komšije, koje su čule njegove vriske i zapomaganje "da li se ovo stvarno dešava?", pozvale su policiju. Hitna pomoć je potom prebacila njegovu suprugu u bolnicu.

Loren Dikason se nije oglašavala na saslušanju ni je uložila neku žalbu na optužnicu za ubistvo. Uzrok smrti tri devojčice nije, zbog novozelandskih zakona, objavljen u javnosti.

Par, koji je bio u braku 15 godina, tek je nedavno pušten iz dvonedeljnog karantina u hotelu.

Ništa nije ukazivalo da je majka sposobna za ovako nešto. Loren je čak nedavno na Fejsbuku odala priznanje svom mužu i "prelepoj porodici".

Njihove komšije i prijatelji u Južnoj Africi opisuju ih kao divnu, harmoničnu porodicu, a Loren kao "anđela" i nikome nije jasno šta se dogodilo.

Susedi na Novom Zelandu ispričali su lokalnim medijima da su čuli buku iz kuće a onda i histerično plakanje i zapomaganje Grejama Dikasona dok nisu stigli policija i hitna pomoć koji su odveli Loren.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track