Deniz Ondžu se vratio u padok posle užasnog pada u Mizanu

Moto GP 18. sep 202112:03 0 komentara
GEPAxpictures xAndreasxPranter

Na trećem treningu Moto3 kategoriju Svetskog šampionata u motociklizmu težak pad imao je mladi vozač KTM Deniz Ondžu. Još su na stazi čelnici Dorne objavili da je Deniz svestan, on je potom odveden u bolnicu, a tokom trećeg treninga Moto2 kategorije snimljen je kako dolazi u padok. Ozibljan incident su u subotu ujutru imali i Alberto Sura i Juki Kuni.

Posle 15 minuta treninga u Mizanu pred Veliku nagradu San Marina težak udes je imao Deniz Ondžu. Ono što se videlo na snimku je da je Turski vozač ostao nepomičan pokraj staze, a režiser je veoma brzo promenio kadar dok su takođe brzo istaknute crvene zastave.

Trening je obustavljen dok nije ukazana pomoć Denizu Ondžuu i dok nije ustanovljeno njegovo zdravstveno stanje. Dorna je obavestila samo da je vozač svestan i prikazala je kako ga odvoze u bolnicu.

Jednom je takođe prikazan snimak incidenta, a radilo se o veoma velikom „hajsajdu“ koji je katapultirao Deniza sa motocikla. Trening je iza toga nastavljen. Bilo je blizu da se trening završi kako treba ali su udes imali Juki Kuni i Alberto Sura. Italijanski vozač je izvukao deblji kraj pa su mu lekari pružali prvu pomoć dok je bila istaknuta ponovo crvena zastava.

Preostala dva minuta su morala da se voze i svi vozači su odjednom izašli na stazu kada je bila istaknuta zelena zastava. Uspeli su svi da uđu u brzi krug, a najbrži je bio Andrea Minjo sa vremenom 1:41.680. Drugi je bio Denis Fođa, treći Pedro Akosta, a u Q2 idu direktno još Antoneli, Garsija, Masija, Fenati, Binder, Gevara, Artigas, Nepa, Bartolini, Sasaki i Kaito Toba.

Deniz Ondžu je posle zastrašujućeg pada prošao uz samo lakše povrede. Njega su kamere snimile kako dolazi u padok doduše uz šepanje. Ipak deluje da je Turčin odlično prošao u veoma nezgodnom padu koji je uplašio sve ljubitelje motociklizma.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!