Veljko Birmančević i Jesper Legren (©Shutterstock, ©Reuters)
Veljko Birmančević i Jesper Legren (©Shutterstock, ©Reuters)

Birmančevićev Malme u poteri za Jurgordenom

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.09.21. | 11:18

Derbi 19. runde Alsvenskana igra se na Eleda stadionu

Igračkim resursima kojima raspolaže Malme usađeno je u glavu da su tokom avgusta misli usmerene samo na kvalifikacije za Ligu šampiona. Epilog je Malmeov plasman u grupnu fazu tog takmilenja. Sada je vreme da se mozak našteluje za Alsvenskan, jer iduće sezone Lige šampiona neće biti ako se ne osvoji titula.

15.00: (1,85) Malme (3,60) Jurgorden (4,30)

Izabrane vesti

A, u Švedskoj se poprilično zakuvalo. Kikseve Malmea iskoristio je Jurgorden, preuzeo je lidersku poziciju, a Nebeskoplave su takođe obišli i AIK i Elfsborg. I tek će ključati, jer ostalo je dosta do kraja. Međutim, poraz od Jurgordena bi mogao da zakomplikuje situaciju Malmeu.

Potrebni su kormilaru ekipe sa Eleda stadiona Jon Dal Tomasonu u svom najboljem izdanju Srbin i Hrvat, Veljko Birmančević i Antonio Mirko Čolak. Njih dvojica su najproduktiniji, a zbirno su u prvenstvu postigli 15 pogodaka, što je oko 40 odsto od ukupnog broja golova koje je Malme dao.

------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------

Ni Jurgorden, kao ni Malme, nije u sjajnoj formi. Ipak, dobio je poslednji meč – slavio protiv Hamarbija – i tako prebrodio krizu. I zna Jurgorden kako sa Malmeom, bar u bliskoj prošlosti. Iz prethodna dva međusobna okršaja izvukao je dve pobede, i oba puta spakovao po tri gola.


tagovi

MalmeŠvedska 1Jurgorden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara