Bafatembi Gomis (©Reuters)
Bafatembi Gomis (©Reuters)

AZIJA: Bitka Kavasakija i Jokohame za krunu, Ulsan ne da čelo u Koreji, derbiji u Emiratima i Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 09:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Domaćin je na sedmom mestu, ali je u igri za poziciju koja vodi u Ligu šampiona. Gamba Osaka je razočarala ove sezone, ima tri vezana poraza i strepeće za opstanak u najboljoj ligi Japana. Kašima ima dva trijumfa na poslednje tri utakmice. U prvom delu šampionata, Kašima je dobila u Osaki sa 1:0. Na šest od sedam poslednjih mečeva ovih timova dolazio je tip 0-2 gola.

TOKUŠIMA – KAVASAKI, 11.30

(Fudbal, Japan 1)

Kavasaki ove sezone ima dostojnog rivala za titulu u Jokahami Marinos. Šampion ima samo bod više, uz utakmicu manje. Dominantan tim u Japanu prethodnih godina imao je prošlog meseca krizu, samo dva boda na tri meča, ali je prošle nedelje dobio Saporo u gostima sa 2:0 i najavio izlazak iz krize. Tokušima je u očajnoj formi, vezala je pet poraza i vodiće do kraja šampionata borbu za osptanak. Kavasaki najveće nade polaže u napadača Leandra Damijaa, nekada veliku nadu brazilskog fudbala. On je sa 14 golova drugi strelac japanske elite.

NAGOJA – JOKOHAMA MARINOS, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Derbi najbolje lige Japana igraju Nagoja i Jokohama Marinos, timovi koji se nalaze u odličnoj formi. Domaćin će sa Tosuom, Kobeom, Uravom boriti za treće mesto i plasman u najjače takmičenje na tlu Azije, dok gosti prete šampionu i lideru Kavasakiju. U prvom delu sezone Jokohama je dobila današnjeg rivala na svom terenu sa 2:0.

DAJGU – ULSAN, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Ulsan se sa šampionom Čonbukom bori za krunu u prvenstvu Južne Koreje. Prvak Azije imaće teško gostovanje Dajgu, timu koji je na četvrrtoj poziciji. Ulsan je prošle nedelje uspeo da eliminiše Kavasaki u osmini finala Lige šampiona, a u četvrtfinalu odmeriće snage s Čonbukom sa kojim se bore za krunu i u domaćem prvenstvu. Na sedam vezanih mečeva ovih rivala dolazio je tip GG. Ulsan je u prvom delu sezone pobedio Dajgu sa 2:1.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

AL HILAL – AL ETIFAG, 17.30

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Hilal vlada u Saudijskoj Arabiji poslednjih godina. Ove sezone je krenuo sa dva pobede i remijem, a za 270 mnuta postigao je samo tri gola, a primio jedan. Al Etifag je bez poraza posle četiri kola, ali ima tri vezana remija. Šampion ove bogate azijske zemlje je slavio prošle nedelje protiv iranskog Esteglala u osmini finala Lige šampiona. Prva zvezda tima je francuski napadač Bafatembi Gomis, nekadašnji fudbaler Liona, Marselje i Galatasaraja.

AL AHLI – AL ŠARJAH, 19.00

(Fudbal, UAE 1)

Al Ahli je startovao sa sedam bodova u prva tri kola prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata, i to samo jednim primljenim pogotkom. Al Šarjah je još bolji, ima sve tri pobede. Ova dva tima trebalo bi da budu najveći rivalu šampionu ove zemlje, Al Džaziri iz Abu Dabija. Prošle sezone Al Ahli je oba puta dobio Al Šarjah, i to identičnom rezultatom – 1:0. Na tri vezane utakmice ovih timova dolazio je tip 0-2.

AL NASR – AL ITIHAD, 19.30

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Nasr je dobio dva od prva tri meča u šampionatu Saudijske Arabije. Njegov današnji rival Al Itihad ima tri trijumfa i poraz i trenutno je drugi, sa bodom manje od Al Raeda. Prošle sezone za ovaj tim igrao je nekadašnji srpski reprezentativac Aleksandar Prijović. Prva zvezda Al Nasra iz Rijada je iskusni kamerunski napadač Vensan Abubakar, prošle sezone igrač Bešiktaša, a pre toga Porta.



tagovi

AzijaJapan 1Saudijska Arabija 1UAEKavasaki FrontaleJokohama MarinosJokohamaUlsan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara