Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

AFRIKA: Timovi iz Bocvane, Nigerije i Malija stigli do poslednje prepreke u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 23:57

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

DIPLOMATS – DŽVANENG GALAKSI 1:0

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Okliznuo se Džvaneng Galaksi, ali nije jako lupio o patos. Uspeo je da sačuva prednost od dva gola iz prvog meča, mada mu poraz nije trebao. Nije se ni očekivao. Kvalitetnijiji je sastav iz Bocvane od rivala iz Centralnoafričke republike. Do večeras nije dokazao. Ipak, ostao mu je još korak do plasmana u Ligu šampiona, pa će što pre pokušati da zaboravi na ovu lošu partiju. Džvangen će na poslednjem koraku imati težak zadatak sa tanzanijskom Simbom.

LE MESAŽE NGOZI – ŽENDARMERIJE 0:1

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Nigerijski Žendarmerije je savršeno odradio posao. Minimalac kod kuće, minimalac u gostima. Do poslednjeg kola kvalifikacija došao je sa dve pobede i napravio poprilično veliko iznenađenje. Dok pobeda u Nigeriji nije bila u potpunosti neočekivana, trijumfu u Burundiju malo ko se nadao. Ipak, golom na startu drugog poluvremena gosti su uspeli da obore sve koji su verovali u pobedu Le Mesažea. Zakazali su megdan sa najuspešnijim timom afričkog kontinenta - Al Ahlijem iz Kaira u narednoj rundi.

STAD MALIJEN – SONABEL UAGADUGU 3:0

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Pokazao je Stad Malijen i na gostovanju da je bolji tim. Danas je to samo potvrdio. Za poluvreme je otklonio sve dileme i nastavio put ka Ligi šampiona. Traore Erba je najpre pogodio sa kreča u 10. minutu, pa iz igre 16 minuta kasnije. Sve je bilo jasno posle Dijakiteovog pogotka u 43. minutu. Gosti su dodatno potonuli u drugom delu, kada su u 57. minutu ostali sa igračem manje. Konate je zaradio drugi žuti, a sastav iz Malija je povukao ručnu u rutinski priveo meč kraju. U narednoj rundi će igrati sa gvinejskom Orojom.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara