Fudbaleri Intera (©Reuters)
Fudbaleri Intera (©Reuters)

Bekamov Inter, trenutno najuspešnija ekipa u MLS-u

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 23:24

Tim iz Majamija je za kratko vreme prešao put od najvećeg gubitnika u šampionatu SAD-a do praga mesta koje vodi u plej-of

Povratak Intera na velika vrata. Posle Ostina, najmlađi tim u MLS-u bio je očajan na startu sezone, ubedljivo najgori, ali poslednjih mesec dana nastao je preporod kluba čiji je jedan od vlasnika engleski superstar, Dejvid Bekam. Ekipa s Floride je vezala šest utakmica bez poraza u najjačem šampionatu SAD-a, od toga pet pobeda, pa je sada na osmom mestu, sa samo bodom manje od Atlante, tima koji je na poslednjem mestu koje vodi u plej-of.

Interova odbrana je granitna, na četiri prethodna duela ekipa trenera Fila Nevila nije primila gol. Poslednja tri meča tim iz Majamija je slavio sa identičnim rezultatom – 1:0. Proteklog vikenda, Inter je pobedio u gostima Toronto sa 1:0 golom Venecuelanca Kristijana Makuna u petom minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Prilika za nova tri boda je gostovanje Njujork Red Bulsa koji je slab ove sezone. Na tri prethodna meča, Bikovi, koji su pod patronatom moćne kompanije, osvojili su samo bod i gotovo da su izgubili šanse da se nađe u plej-ofu za šampiona.

01.00: (2,05) Inter Majami (3,30) Njujork Red Buls (3,80)

Prva zvezda Intera je argentinski veteran Gonzalo Iguain. Nekadašnji napadač Reala, Napolija, Juventusa i Milana je postigao ove sezone devet golova. Robi Robinson je četiri puta zatresao mreže rivala, a Rodolfo Pizaro tri. Zanimljivo da Iguain igra zajedno u timu sa starijim bratom, Federikom, koji je sa četiri asistencije najbolji paker tima s Floride.

Osim Iguaina, u timu je i bivši igrač Pari Sen Žermena i Juventusa, nekadašnji francuski reprezentativac Blez Matuidi. Domaćin će biti lišen usluga povređenih Venture Alvarada, Jana Freja, Kirjana Gibsa i Dževina Džonsa. Za tim iz Velike jabuke ne može da igra Eron Long koji je dugo van terena zbog teže povrede.

U dve utakmice ovih rivala, gostujući timovi su slavili prošle godine. Njujorčani su dobili na Floridi sa 4:1, dok je Inter pobedio u Velikoj jabuci sa 2:1.


tagovi

mls ligaMLSMLS ligaInter MajamiNjujork Red Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara