17. septembar  2021. 21.12  | Izvor: RTV

Poraz futsalera Srbije od Argentine na SP

VILJNUS -

Futsal reprezentacija Srbije poražena je od Argentine 4:2 (3:2) u utakmici drugog kola F grupe na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

Odigrali su Orlovi dobru utakmicu, u prvom poluvremenu bili bolji rival, u dva navrata imali vođstvo, ali Argentinci su pokazali zašto i sada važe za jednog od favorita za novi naslov najbolje futsal selekcije na svetu. U drugom meču dana Iran je bio bolji od SAD – 4:2 (3:1).

futsal9

U 3. kolu Orlovi se sastaju sa SAD i neophodna je pobeda kako bi eventualno kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije izborili plasman u nokaut fazu takmičenja.

STRELCI: 0:1 Rakić 7, 1:1 Edelštajn 9, 1:2 Lazarević 10, 2:2 Brandi 11, 3:2 Vaporaki 11, 4:2 Boruto 24. Dvorana u Viljnusu. Crveni karton: Stojković (Srbija).

ARGENTINA: Sarmiento, Basile, Brandi, Klaudino, Taborda. Bolo, Boruto, Kuzolino, Edelštajn, Farah, Rešija, Santos, Stađone, Vaporaki.

SRBIJA: Aksentijević, Lazarević, Rakić, Ramić, Tomić. Aleksić, Josimović, Kocić, Milosavljević, Petrov, Popović, Pršić, Radovanović, Stojković.

Srbija je fenomenalno ušla u meč, prvo Rakić, a zatim i Lazarević doneli su veliku radost, ali rano isključenje Stojkovića uticalo je da se Argentinci vrate u meč. I za samo jedan minut uspeli su dva puta da savladaju Aksentijevića. I taj brzi preokret kao da je prelomio meč. U nastavku su „gaučosi“ postigli još jedan gol za konačnu pobedu. U poslednjem kolu grupne faze Srbija i SAD sastaju se 20. septembra.

Tagovi