Bor: Aktivno zaraženo 510 osoba, otvara se još jedna kovid ambulanta 1FOTO: J.B. K.

Za manje od nedelju dana broj aktivno zaraženih sa nešto manje od 400 u Boru je dostigao 510 koliko ih je prema danas objavljenim podacima gradskog Štaba za vanredne situacije. U minula 24 sata virusom korona zaraženo je 55 osoba i među obolelima je deset školaraca i tri predškolca.

Na sreću, u pitanju je blaga klinička slika i deca su na kućnom lečenju. U bolnici u Boru je hospitalizovano 26 pacijenata, a tri paciejnta su zbog teže kliničke slike trasportovana u kovid bolnicu u Kruševcu. Virusom korona od početka na teritoriji Grada Bora zaraženo je 5.113 stanovnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 196 pacijenata.

Od ponedeljka u borskom Domu zdravlja radiće nova kovid ambulanta za kontrolne preglede koji će se obavljati svakodnevno od 12 do 20 sati, a radnim danima će se u njoj tokom prepodneva obavljati PCR testiranje. Otvaranje nove kovid ambulante, kako objašnjavaju nadležni, smanjiće gužve u kovid ambulanti “Rudar” u kojoj se svakodnevno obavi više od 130 pregleda i do 50 testiranja.

Ambulanta „Rudar“  i dalje će raditi od 7 do 22 časa i primati pacijente koji prvi put dolaze na pregled, kažu u gradskom Štabu za vanredne situacije, dodajući da je u ovoj ambulanti juče obavljen 61 prvi i 76 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 19 pacijenata.

Pogoršanje epidemiološke situacije u Boru uslovilo je i promenu modela nastave u borskim srednjim školama. Nova školska godina u obrazovnim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Boru, krenula je po prvom modelu, ali se od ponedeljka, 20. septembra, u srednjim školama prelazi na kombinovani model nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari