Nova vest
Tenis

Petak, 17.09.2021.

10:40

Heris: Vreme je za smenu generacija

Lojd Heris, četvrtfinalista US Opena, smatra da je vreme za smenu snaga u svetskom tenisu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Heris: Vreme je za smenu generacija
Foto: Profimedia

On je impresioniran time kako su pojedini mladi teniseri odigrali na poslednjem grend slemu sezone.

Danil Medvedev je osvojio titulu u Njujorku, a Heris smatra da polako počinju da se pojavljuju pukotine kod članova "velike trojke", Federera, Đokovića i Nadala.

"Smena dolazi već neko vreme. Toj mlađoj generaciji je samo bilo teže da uradi nešto na slemovima. Novak je praktično bio nezaustavljiv do ovog poslednjeg meča. Naišao je na izuzetno nezgodnog protivnika tog dana. Danil je igrao zaista dobar tenis i njegov uspeh pokazuje sjaj ove nove generacije", smatra Heris.

Istakao je još nekoliko bitnih momenata u ovoj sezoni.

"Zverev je osvojio zlato u Tokiju, Medvedev uzeo i kanadski masters, mlađi stvarno dolaze. Ako pogledate sada Top 50, imate tu sada više mladih nego pre recimo 20 godina. To dovoljno pokazuje. Ože-Alijsim je imao sjajnu sezonu, Huber Hurkač je osvojio Majami, Kasper Rud osvojio tri titule. Ova nova generacija lepo stupa na scenu i to su momci sa kojima sam odrastao. Neverovatno je da smo svi u razmaku od godinu dana, rođeni smo između 1996. i 1998. To je baš neverovatno", zaključio je Heris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve