KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dve rukometne poslastice u „SBB Jezeru“

Kragujevačke ljubitelje rukometa u subotu, 18. septembra, očekuju dve sjajne utakmice na parketu „SBB hale Jezero“. Rukometaši Radničkog od 18 časova otvaraju novu sezonu u ARKUS ligi Srbije utakmicom sa ekipom Novom Pazara, dok će od 20 časova svoju premijeru pred kragujevačkom publikom imati rukometašice Radničkog, koje će u okviru 2. kola ARKUS lige Srbije za žene ugostiti starog rivala Bekament BB iz Aranđelovca.

Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog u novu prvenstvenu trku ulaze sa željom da ponove uspeh iz prethodne sezone, kada su se domogli plej-ofa.

Kragujevčani su u pauzi između dve sezone pojačali ekipu na deficitarnim pozicijima, angažovali su i novog trenera sa velikim internacionalnim iskustvom, pa se sa pravom nadaju dobrim rezultatima u predstojećem prvenstvu.

Ekipa je pretrpela znatne izmene u igračkom kadru i potrebno je izvesno vreme dok se ne naviknemo jedni na druge i prihvatimo stil rada novog trenera. Mislim da imamo dobar miks iskusnih i mladih igrača da ćemo uspešno parirati svim ekipama u ligi. Uspešno smo odradili pripremni period i u šampionat ulazimo maksimalno spremni, što ćemo, nadam se, dokazati već na premijeri pred našim navijačima – smatra kapiten Radničkog Miloš Prodanović.

Prva prepreka u novoj sezoni je ekipa Novog Pazara, koja je takođe pretrpele značajne promene u svom sastavu.

– Premijerni susret uvek nosi sa sobom nosi specifičnu težinu, ali smatram da možemo uspešno da se nosimo sa ekipom Novog Pazara. Velika je prednost što igramo na svom parketu i mislim da je to važan faktor koji nam ide u prilog. Spremni smo, očekujem dobru utakmicu i naravno pobedu koja bi nam mnogo značila u borbi za plej-of – konstatuje strateg Kragujevčana Đorđe Teodorović.

Rukometašice Radničkog će nakon startnog trijumfa na gostovanju beogradskoj Crvenoj zvezdi pokušati da se domognu prvih bodova na svom parketu.

Rival je dobro poznat, ekipa aranđelovačkog Bekamenta BB, koja se već godinama nalazi u samom vrhu srpskog rukometa.

– Očekujem jednu dobru, fajtersku utakmicu sa dosta golova. Bekament je u ovom trenutku favorit, ali se nadamo da ćemo uz značajnu podršku sa tribina, koja nam je falila tokom čitave prošle sezone, uspeti da bodove ostavimo u Kragujevcu – izneo je svoja očekivanja šef stručnog štaba Radničkog Rodoljub Kurandić.

Rovovsku borbu na parketu „SBB Jezera“ očekuje i kapiten Radničkog Tijana Petrović.

Bekament je izuzetno čvrsta i iskusna ekipa, koji igra agresivno u odbrani, a raznovrsno u napadu. Dobro se poznajemo i ukoliko ispoštujemo sve dogovore iz svlačionice možemo se nadati povoljnom rezultatu. Ovim putem bih pozvala naše navijače da podrže kako nas, tako i naše kolege iz muške ekipe, na premijeri u „SBB Jezeru“ – poručuje Petrovićeva.

Obe utakmice moguće je pogledati u direktnom prenosu na YouTube kanalu ARKUS lige:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!