Читај ми!

Selektor Kovač nezadovoljan terminom polufinala

Selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač izjavio da je iznenađen promenom termina održavanja polufinalne utakmice i izrazio zamerke na organizaciju završnice Evropskog prvenstva. Odbojkaši Srbije sastaju se u polufinalu sa selekcijom Italije u subotu od 21 čas, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Utakmice na Evropskom prvenstvu za odbojkaše do sada se nisu igrale od 21 čas, ali su organizatori odlučili da se u tom terminu u subotu odigra polufinalni duel Srbije i Italije, što je prokomentarisao i selektor naše reprezentacije.

"Promenili su satnicu i stavili da mi igramo od devet sati. Ovo je jedina utakmica na EP do sada koja se igra u tom terminu. Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Da je u osam, mogli bismo da prihvatimo, ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možemo bolje, hoćemo bolje i više. To su neke stvari koje treba da nas motivišu još više da pružimo maksimum i ostvarimo dobar rezultat", rekao je selektor Kovač.

U prvom polufinalu Poljska i Slovenija sastaće se od 17.30, tako da će pobednik tog prvog okršaja imati veću pauzu pred najvažnije borbe koje su na programu u nedelju, što je zasmetalo našem selektoru.

"Sama organizacija nije najbolja, mada Poljaci znaju to dobro da rade. Ovog puta nije bilo najbolje, jer su mnogo velike pauze bile između promena gradova i samih utakmica. Ovde smo tri dana bez meča, pa onda igramo dve utakmice, najvažnije, u dva dana. Mislim da je to propust organizatora."

Kovač je posebno istakao da je raspored utakmica vrlo zgusnut i da je to izazvalo brojne probleme u pripremama mečeva.

"Zgusnut je ovaj raspored. Ako imamo utakmicu do ponoći, a treba da se spremamo za sledećeg protivnika i da održimo sastanak sa igračima... To ne može da se radi ranije, unapred, jer kako da pričam o nekoj sledećoj ekipi ako još nismo napravili korak ka tom protivniku, to jest nismo preskočili prethodnu prepreku."

Na kraju, Selektor Kovač ističe da tim mora da se fokusira na tim Italije, koji je prikazao veoma dobru igru tokom kompletnog šampionata i da se izbori za plasman u finale.

"Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat", podvukao je selektor Slobodan Kovač.

Direktan prenos duela odbojkaša Srbije i Italije je od 19 časova na RTS 1, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i promene rezultata možete pratiti i na našem portalu.   

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво