Stadion Sarajeva (©Shutterstock)
Stadion Sarajeva (©Shutterstock)

BiH: Pojačano Sarajevo na putu oporavka, Banjalučani traže izlazak iz krize

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.09.21. | 11:44

Osvajači kupa i titule danas traže nove bodove protiv Leotara i Širokog Brijega

Posle osam kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, klupko je počelo da se odmotava i dobija jasnija slika. Deveta runda ove sezone startuje večeras, kada se igraju utakmice u Sarajevu i Banjaluci.

SARAJEVO - LEOTAR (18.00)

Izabrane vesti

Posle početkog "kašljucanja“ i traženja forme, fudbaleri Sarajeva su, čini se, na dobrom putu da nađu recept za dobre rezultate, pa su u prethodnih pet kola osvojili 11 bodova. Posle tri vezana trijumfa usledili su remiji sa Širokim Brijegom i Veležom, ali bez obzira na to, stručni štab može biti zadovoljan kako se situacija odvija. Pogotovo što je šef stručnog štaba Goran Sablić „bogatiji“ za dvojicu novajlija Vicka Ševelja i Darka Lazića, koji do sada nisu mogli dobiti radnu dozvolu.

Domaći teren, ali i stanje na tabeli, bordo tim u potpunosti stavlja u ulogu favorita, čega je svestan i šef struke domaćih Goran Sablić.

"Igramo kod kuće, želimo da popravimo igru na Koševu i osvojimo tri boda. Leotar je tvrda ekipa i dobri su u defanzivnom bloku te čekaju svoje šanse iz kontri. Znamo šta nas čeka, trebamo biti kompaktni i tražiti gol od prvog minuta. Moramo imati bolji protok lopte na sredini terena, a s ciljem da izgledamo bolje možda će biti i nekih promena u sastavu“, istakao je Sablić.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

S druge strane, Leotar će se, osim favorizovanog protivnika, morati boriti i sa tradicijom. Naime, trebinjski klub nikada do sada nije postigao gol na Koševu u 12 prvenstvenih utakmica u Premijer ligi.

Sarajevo je slavilo u 11 susreta dok je u svega jednom duelu bilo nerešeno. Dakle, vraški težak posao za goste iz Trebinja, koji na stadion Asim Ferhatović Hase stižu u poprilično lošoj formi. U poslednjih šest susreta osvojili su svega jedan bod, pa se može zaključiti da bi sve osim poraza gostiju bilo ravno senzaciji. Ipak, šef struke Leotara, Branislav Krunić, najavljuje borbu za bodove.

"Sarajevo je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima, pa iako ne prikazuje igre na nivou koji se od njih očekuje, imaju solidan broj bodova. Posle promene trenera i dolaska nekih novih igrača, oni još uvek traže svoju igru i formaciju, pa čak i tokom same utakmice nekoliko puta menjaju postavku igre s tri igrača u zadnjoj liniji na četiri i obrnuto. S obzirom na ove činjenice, vrlo je teško predvideti i postaviti igru. Imaju nekoliko jako dobrih igrača, od kojih bih istaknuo Bagarića i Bodula, a pridružuju im se i igrači koji nisu mogli dobiti radne dozvole, pa će biti još jači. Bez obzira na sve rečeno, ipak očekujemo pozitivan rezultat", rekao je trener Leotara Branislav Krunić.

Poslednji susret ova dva rivala odigrali su 2013. godine kada je na Koševu bilo 3:0 za domaćina.

BORAC – ŠIROKI BRIJEG (20.00)

Dosadašnji deo sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nije bio baš sjajan, pa se i jedni i drugi poprilično pate. Borac je osvojio svega sedam bodova, istina ima utakmicu manje, ali bez obzira na to, premalo od aktuelnog šampiona. Da stvar bude gora, upisana je samo jedna pobeda, i to na jedvite jade protiv Radnika. Pa ni činjenica da u aktuelnoj sezoni sedi čak treći trener, nije pomoglo Banjalučanima da nađu željenu formu.

Igramo kod kuće i samo tri boda nam odgovaraju. Uostalom, i na strani idemo na pobedu, ali sve zavisi i od protivnika, terena i situacije, pa se nekad može i kalkulisati, kao recimo protiv Slobode, koja je bila u formi, igrala na svom terenu. Bili bismo zadovoljni i bodom pre utakmice, ali kako su se stvari odvijale, nismo zadovoljni bodom, morali smo uzeti sva tri. Idemo na pobedu i to je jedino što nas zadovoljava", poručio je trener Borca Nemanja Miljanović koji neće moći da računa na Đorđa Milojevića i Milana Vušurovića.

Ni Široki Brijeg ništa nije bolji u aktuelnoj sezoni. Osvojenih devet bodova sigurno nije ono čemu su se nadali u timu sa Pecare, a kao i Borac, upisali su svega jedan trijumf. Savladan je Leotar, a zanimljivo je su upisali čak šest remija. Interesantna je i činjenica da je gol razlika Širokobriježana 3:2, pa je jasno da je reč o ekipi koja igra tvrdo, čvrsto, ali i neefikasno. Priliku za izlazak iz krize gosti vide upravo u večerašnjem meču.

Očekuje nas teška i neizvesna utakmica, kao i prethodne tri utakmice, jer se sastaju ekipe približne kvalitete. Uveren sam kako u ovoj ligi nijedna ekipa nije toliko kvalitetnija da nas može izdominirati i olako pobediti. Radi se o kvalitetnom protivniku, a Banja Luka je sigurno neugodno gostovanje. U redu kvalitetnih pojedinaca ističe se Goran Zakarić na kojeg trebamo obratiti posebnu pažnju. Ako mu se dopusti, on je igrač koji svakome može napraviti problem. Mi u Banjaluci ne planiramo da igramo na remi", istakao je trener Širokog Brijega Jure Ivanković.

Poslednji okršaj ova dva tima odigran je u aprilu kada je Borac trijumfovao sa 2:1.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 9. KOLO

Petak

18.00: (1,45) Sarajevo Leotar (7,75)

20.00: (1,95) Borac Banjaluka (3,35) Široki Brijeg (3,70)

Subota

16.30: Posušje – Radnik Bijeljina

17.00: Željezničar – Velež

18.55: Tuzla Siti – Sloboda

21.10: Zrinjski – Rudar Preijedor

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bosna i HercegovinaPremijer liga BiHFK SarajevoSarajevoBorac BanjalukaLeotarŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara