(FK Partizan)
(FK Partizan)

Markoviću dosta dva razlike: Da nam je neko ponudio pre utakmice...

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 10:02

„Prezadovoljni smo, odmah se okrećemo derbiju“, kaže kapiten Partizana

Kako je igrao u Kragujevcu protiv Radničkog, takav je bio Partizan i u Nikoziji protiv Anortozisa: potpuno je kontrolisao meč, rutinski je došao do pobede, s tim što je promašio „brdo“ šansi da rezultat bude ubedljiviji od 2:0.

Razlika u odnosu na poslednje superligaško iskušenje je što je Radnički stvorio više šansi nego Kiprani, a i poveo je protiv crno-belih.

Izabrane vesti

Umesto četiri ili pet golova, Parni valjak je meč dobio sa dva razlike, ali Lazar Marković je zadovoljan i takvim ishodom.

„Igrali smo naš fudbal, našu igru i igrali smo dobro, kvalitetno. Prezadovoljni smo. Moglo je da bude i ubedljivije, ali da nam je neko pre utakmice ponudio bilo kakvu pobedu – uzeli bismo“, priznaje Marković.

Vremena za spavanje na lovorikama nema, jer je pred Partizanom majka svih utakmica u Srbiji – večiti derbi.

„Igraćemo na našem stadionu, pred našim navijačima, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da pobedimo“, istakao je Lazar.

Probao je Anortozis da napadne od starta, da na prepad uhvati crno-bele, ali nije uspeo da probije ni sa jedne strane. Pogotovo ne kroz sredinu gde je ponovo sve konce vukao Saša Zdjelar.

„Znao sam da će napasti u prvih 20 minuta, to je njihov stil. Igrao sam u zemlji sličnoj ovoj (Grčka, prim. aut.), pa znam da oni uvek prave pritisak na startu. Nije lako igrati u gostima, pred njihovim navijačima, ali ušli smo muški u prvo poluvreme, na vreme postigli gol, isto tako i u drugom delu i zasluženo smo dobili utakmicu“, analizira Zdjelar.

Po njegovoj oceni, onog momenta kada je Partizan zavladao terenom, meč je krenuo samo u jednom smeru

„Prelomni trenutak utakmice je bio kada smo uspostavili našu igru u prvom poluvremenu, ono što mi konstantno radimo. Znamo da Partizan na Kipru nije pobedio 40 godina, tako da je ovo znak da smo uradili nešto dobro. Prva utakmica u grupi, jako smo zadovoljni“, podvukao je Zdjelar.

Prvi put kao starter u timu i odmah gol za Kvinsija Meniga. I to na njegovom evropskom debiju.

„Ovo je moja prva utakmica u Evropi, ranije sam bio sa Ajaksom u Ligi šampiona, ali sam sedeo na klupi. Srećan sam i što sam postigao gol i što smo pobedili, jer je to najvažnije“, rekao je Holanđanin.

A i on sada jedva čeka da nedelja dođe...

„Od dana kada sam potpisao samo mi govore „derbi, derbi, derbi“. U nedelju ćemo sve videti“, sa širokim osmehom poručuje Kvinsi Menig.


tagovi

Lazar MarkovićSaša Zdjelar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara