ПОКРАЈИНА ИЗДВОЈИЛА 70 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА МАНИФЕСТАЦИЈЕ И ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

APATIN EKONOMIJA VESTI

Након ребаланска буџета у септембру текуће године, Покрајински секретаријат за привреду и туризам објавио је нове јавне конкурсе у областима привреде и туризма у укупном износу од 70 милиона динара.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић на данашњој конференцији за медије изнео је све релевантне чињенице поводом расписивања два нова конкурса Секретаријата за доделу бесповратних средстава у 2021. години и то за организаторе манифестација у Војводини и за женско предузетништво.

Покрајински секретаријат овим конкурсом додељује субвенције у циљу повећања конкурентности, односно укупног развоја предузетништва и туристичких делатности у АП Војводини, а сами конкурси представљају основ за добијање de minimis државне помоћи.

Секретар Иванишевић је истакао да је, у односу на претходну годину, буџет Покрајинског секретаријата за привреду и туризам удвостручен, те да су се стекли услови за расписивање нових конкурса.

,,Ово су за нас веома важни конкурси. Статистички подаци показују да још нисмо достигли 50 одсто удела жена у власничкој структури привредних друштава. Он износи око 30 одсто на републичком нивоу, а нешто мање на покрајинском, па је стога веома важна подршка предузетницама. У одабиру кандидаткиња водићемо рачуна и о томе колико жена запошљавају. Максималан износ по субвенцији је 400.000 динара, а износи су подељени по наменама“, рекао је Иванишевић.

Секретаријат ће конкурсом за женско предузетништво пласирати укупно 20 милиона динара и то по принципу рефундације, а средства су намењена за субвенционисање трошкова за набавку машина или опреме, рачунарске опреме, софтвера или услуга у 2021. години.

Право учешћа на конкурсу имају привредна друштва и предузетнице са седиштем или регистрованом пословном јединицом на територији АП Војводине, уписани у регистар АПР-а најкасније 30. децембра 2019. године, односно да имају активан статус и да су разврстани као микро или мала правна лица.

У вези са конкурсом у области туризма намењеним манифестацијама, Иванишевић је рекао да су средства Секретаријата за организовање или за учешће на манифестацији у укупном износу од 50 милиона динара предвиђена за манифестације које се одржавају или су пак одржане у периоду од 2. новембра 2020. до 1. новембра 2021. године. Право учешћа имају удружења грађана и друге непрофитне организације уписанe у регистар АПР-а које својим програмима афирмишу војвођанску туристичку понуду.

Сва неопходна документација се налази на сајту Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и на мобилној апликацији Секретаријата у рубрици ,,Јавни позиви“.

Конкурс за женско предузетништво је отворен до 30. септембра, а за манифестације до 1. октобра 2021. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *