Tejlor Hajnike, kvoterbek Vašingtona (©AFP)
Tejlor Hajnike, kvoterbek Vašingtona (©AFP)

NFL: Vašington ostao bez startnog kvoterbeka, tradicija uz Džajantse

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.09.21. | 23:20

Rajan Ficpatrik se povredio na startu sezone i odsustvovaće nekoliko nedelja. Njujorčani traže iskupljenje posle debakla protiv Denvera na premijeri

Supezanimljiv prvi vikend NFL šampionata je iza nas, a drugo kolo otvaraju noćas (02.20) divizijski rivali sa Istoka Nacionalne fudbalske konfrencije (NFC) Vašington i Njujork Džajants. Oba tima su pretrpele poraze u premijernom meču. Tim Rona Rivere je poklekao na svom terenu od Los Anđeles Čardžersa (16:20), dok je franšiza iz Velike jabuke ubedljivo poražena od Denver Bronkosa na Met Lajfu (13:27).

Osim poraza ekipa iz prestonice je ostala bez startnog kvoterbeka, pojačanja iz Majamija, Rajana Ficpatrtika. Popularnog Ficmedžika nećemo gledati nekoliko nedelja. Novi vođa napada Vašingtona biće Tejlor Hajnike koji je dobio prednost u odnosu na Kajla Alena. Hajnike je prošle sezone u plej-ofu dobio šansu umesto povređenog Aleksa Smita i odigrao je odlično protiv Tampa Beja, ali su Bakanirsi izborili plasman u polufinale NFC-a. Očekuje se tvrd meč na mali broj poena.

Izabrane vesti

02.20: (1,65) Vašington Futbol tim (14,0) Njujork Džajants (2,55)

Domaćin sve nade polaže u odličnu odbranu na čelu sa prošlogodišnjem drugim pikom na draftu Čejsom Jangom. Džajantsi su se pojačali između dve sezone, pogotovo u napadu. Stigli su risiver Keni Galodej iz Detroit Lajonsa i Kajl Rudolfa iz Minesote, ali napad sa Danijelom Džonsom je zakazao u prvom meču protiv odlične odbrane tima iz Kolorada. Sada će napad Njujorčani imati možda i jaču defanzivnu liniju ispred sebe, pa je pitanje koliko Džons može.

Startni raning bek gostiju Sekuan Barkli nije još 100 odsto spreman posle teške operacije kolena prošle godine. Pod znakom je pitanja za noćašnji meč na Fed Eks fildu. Džajantsi će igrati bez lajnbekera Kema Brauna, tajt enda Evana Ingrama i garda Šejna Lamijea.

Prošle sezone oba meča divizijskih rivala rešio je svoju korist tim iz Njujorka, ali su oba duela bila na jednu loptu. Na svom terenu su Džajantsi dobili sa 20:19, dok su u prestonici bili bolji sa 23:20. Pet poslednjih mečeva Vašington ne zna za pobedu protiv tima iz Velike jabuke.


tagovi

NFLNFL ligaVašington Futbol timNjujork Džajants

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara