Radovanje Darka Lemajića
Radovanje Darka Lemajića

Floru ohladio Srbin Lemajić: Gent bolji u Talinu, dubinska lopta, boc i - gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.09.21. | 20:29

Partizan dobio recept za trijumf u Estoniji

Grupa B u Ligi konferencije počela je trijumfom favorizovanog Genta na gostovanju Flori u Talinu. Minimalan trijumf za tri boda i siguran početak belgijskog kluba u novoformiranom takmičenju - 1:0 (0:0).

Partizan je recept za pobedu u Estoniji dobio od srpskog napadača Darka Lemajića. Momak koji je ovog leta stigao u belgijsko prvenstvo iz Letonije, tačnije Rige za 900.000 evra, iskoristio je jedan trenutak nepažnje odbrane protivnika, pa je dubinsku, savršenu loptu Romana Bezusa u 54. minutu kako bi lepim potezom matirao golmana Flore.

Izabrane vesti

Trener Hejn Vanhezebruk napravio je četiri izmene u odnosu na tim koji je u nedelju poražen od Šarlroe. Godo, Operi, Ovusu i Lemajić su zaigrali umesto Okumua, Nurija, De Sarta i Tosudalija. Lemajić je u napadu imao podršku još jednog ”tornja” Depoatra. To je dovelo do toga da Gent utakmicu počne nešto sporije, ali kada je početna trema prošla, sve je bilo mnogo lakše.

Gent je generalno ostavio bolji utisak, igrao kvalitetnije i zasluženo slavio. Još pre gola Lemajića Gent je napadao, pretio, stvarao šanse, samo je ipak morao da se sačeka 54. minut kada je srpski napadač ostao dovoljno hladnokrvan kako bi doveo svoj tim u vođstvo. Imala je Flora i svojih prilika, pogotovo u drugom poluvremenu, ali je isto tako i Lemajić u samoj završnici mogao da duplira prednost i ranije reši pitanje pobednika. Ali, ipak je ostao bez drugog gola na meču.

Svakako će ostati zapisano da je Lemajić prvi strelac za Gent u istoriji grupne faze Lige konferencije i to za pobedu.

LIGA KONFERENCIJE - 1. kolo

Četvrtak:

GRUPA B

Flora - Gent 0:1 (0:0)

/Lemajić 54/

Anortozis - Partizan, u toku



tagovi

Darko LemajićGentFloraLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara