Ex -Yu

Vučurović: Đukanović potražio pomoć u Zagrebu, bruka Crnu Goru

Vučurović: Đukanović potražio pomoć u Zagrebu, bruka Crnu Goru
Foto: Printscreen/YouTube | Vučurović: Đukanović potražio pomoć u Zagrebu, bruka Crnu Goru

PODGORICA - Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović saopštio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otišao u Hrvatsku da moli i da se ponižava.

"Otišao je da moli i da se ponižava, jer je, veli, država napadnuta od strane SPC, DF, Srbije, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i, gle čuda, pomoć je potražio u Zagrebu. Podsjeća sve to na politički put Sekule Drljevića, koji je, nakon što je zbog izdaje otjeran iz Crne Gore, utočište našao kod Ante Pavelića", saopštio je Vučurović.

Ocijenio je da Đukanović bruka Crnu Goru.

"Eto na koje je grane pao Đukanović, koji je, sudeći po riječima Zorana Milanovića, gotovo neplanirano banuo u Zagreb, molio da ga prime. Ali, nažalost, takva osoba je još uvijek na najodgovornijim pozicijama sa kojih, svojim ponašanjem, bruka čitavu Crnu Goru. Tu je našao saveznike protiv više od polovine Crne Gore", kazao je Vučurović.

On je naveo da su navikli posljednjih decenija da Đukanović bude marioneta nekih značajnih centara moći, NATO ili SAD, "za čiji račun je učestvovao u izdaji Crne Gore i bio saveznik u bombardovanju svoje zemlje, a sada svoj politički put završava kao poslušnik Hrvatske".

"To je sudbina onih koji su izdali svoj narod i opljačkali svoju državu, a koji očekuju da će neko htjeti i uspjeti da ih spasi od procesuiranja i odgovornosti", zaključio je Vučurović, prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije