PARTIZAN SILOVIT NA KIPRU: Prvenac Meniga i novi pogodak Rikarda za pobedu crno-belih na premijeri u Ligi konferencija! FOTO
Foto: Fk Partizan

uvertira za večiti derbi

PARTIZAN SILOVIT NA KIPRU: Prvenac Meniga i novi pogodak Rikarda za pobedu crno-belih na premijeri u Ligi konferencija! FOTO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Nikoziji Anortozis sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe B u Ligi konferencija.Partizan je poveo u 42. minutu golom Kvinsija Meniga, a pobedu je obezbedio Rikardo Gomeš pogotkom u 68. minutu. To je bio njegov 14. gol u sezoni.

Fudbaleri Partizana su od početka napadali ali bez ozbiljnih prilika. Prvi je zapretio domaći tim, u 12. minutu kada je u dobroj šansi bio Lazaros Hristodulopulos, a golman crno-belih Aleksandar Popović odbranio.

Tri minuta kasnije Partizan je imao dobru šansu preko Aleksandra Miljkovića, koji se našao sam pred golmanom, ali je Djordji Lorija odbranio. Posle njega, u 22. minutu pokušao je i Lazar Marković, ali je sa 20-ak metara šutirao preko gola.

Dobru priliku Partizan je propustio u 36. minutu. Bibras Natho je izveo korner sa desne strane, Miljković je glavom dodao do Aleksandra Šćekića na drugu stativu, on je glavom zahvatio loptu i pogodio stativu, a morao je i da interveniše golman Lorija koji je izbacio loptu u korner.

Partizan je poveo u 42. minutu golom Meniga na debiju za crno-bele. Gomeš je dodao loptu do Lazara Markovića čiji je šut golman domaćih odbranio, lopta se odbila do Meniga, koji je bez problema poslao u mrežu.

Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Partizana, kada je Rikardo u 50. minutu šutirao preko gola.

U 62. minutu fudbaler Anortozisa Miloš Deletić je šutirao, ali je svoj gol dobro odbranio Popović i izbacio loptu u korner.

Partizan je udvostručio prednost u 68. minutu kada je Nemanja Jović dodao do Rikarda, a napadač crno-belih je poslao loptu pod prečku.

1 / 11 Foto: Fk Partizan

U 70. minutu ponovo je u šansi bio Rikardo, odbranio je gomaći golman, koji je u nastavku akcije blokirao pokušaj Miloša Jojića. Crno-beli su imali inicijativu, a domaći su zapretili u 82. minutu kada je pokušao Nikos Kalcas, a Popović odbranio.

U 83. minutu iz igre je izašao Rikardo nakon što se požalio na povredu, a umesto njega ušao je mladi Nikola Terzić. Tri minuta kasnije na dodavanje Terzića sa desne strane Jojić je pokušao sa 10-ak metara, ali je šutirao pored gola.

Do kraja utakmice u šansi je bio i Jović, posle novog dobrog centaršuta Terzića, ali nije uspeo dobro da zahvati loptu. Rezultat se nije promenio pa je Partizan sigurnom pobedom počeo takmičenje u Ligi konferencija.

U drugoj utakmici u toj grupi Gent je u Talinu pobedio Floru sa 1:0.

U drugom kolu 30. septembra Partizan će dočekati Floru, a Gent će biti domaćin Anortozisu.

Tok meča:

Kraj!

90. minut - Probao je Deratić da iznenadi Popovića, ali skoncentrisan je bio golman Partizana.

86. minut - Neverovatan promašaj Jojića. Prošao je Terzić po desnoj strani i loptu vratio do Jojića koji je bio sam na penalu, ali loše je zahvatio Miloš Jojić i ona je prošla pored desne stative gola domaćih.

83. minut - Umesto Rikarda u igri je Nikola Terzić.

82. minut - Posle duže vremena šansa za domaće, ali u poslednji čas stigao je Saničanin i tako spasao svog golmana.

71. minut - Umesto Lazara Markovića u igri je Filip Holender.

68. minut - GOOOOOOOOOL - Rikardo duplira prednost Partizana sjajnim pogotkom. Pogodak Rikarda pogledajte OVDE.

66. minut - Gruzijac je zapretio Partizanu, srećom, sudija je pokazao na ofsajd poziciju.

Rikardo, Kvinsi Menig
foto: Fk Partizan

63. minut - Najbolja šansa za domaće, ali sjajna odbrana Aleksandra Popovića koji je popravio grešku svoje odbrane.

61. minut - Ponovo je probao Lazar Marković, ali ponovo loš finiš.

55. minut - Žuti karton za Ivana Obradovića zbog faula nad Derotićem.

54. minut - Drugi pokušaj u okvir gola Partizana, šutirao je Slovenac, ali sjajna odbrana Aleksandra Popovića.

51. minut - Sjajna kontra Partizana, Natho je povukao, dodao Rikardu, koji iz izgledne situacije šutira pored gola.

49. minut - Varda i Zdjelar dobijaju žuti karton zbog prigovora.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završeno je prvo poluvreme u Nikoziji.

Partizan, Anortozis
foto: Partizan. rs

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za četiri minuta.

42. minut - GOOOOOOOL - Menig pogađa za Partizan. Crno-beli su poveli na Kipru prvencem Kvinsija Meniga koji je pogodio posle odbrane golmana domaćih na šut Lazara Markovića. Pogodak pogledajte OVDE.

39. minut - Utakmica je na kratko prekinuta zbog teške povrede Rikarda. Nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode.

36. minut - STATIVA - Posle kornera Miljković je dodao glavom loptu do Miljkovića koji je tukao glavom na prvu, lopta pogađa stativu, pa golmana, pa ponovo stativu i odlazi pored gola. Najbolja šansa na meču za Partizan.

33. minut - Žuti karton za Šćekića zbog dva brza faula.

22. minut - Novi pokušaj Lazara Markovića, ponovo je probao sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide preko gola domaćih.

19. minut - Duga lopta do Lazara Markovića koji je ušao u peterac i šutnuo, ali dosta je to bilo slabog intenziteta, pa je ovo bio lak zadatak za golmana domaćih.

Partizan, Anortozis
foto: Partizan. rs

15. minut - Zicer je promašio Miljković. Povukao je kontru Natho, dodao do Šćekića koji je loptu prosledio na stranu do Miljkovića koji je utračavao i opalio na prvu, ali odlična odbrana golmana domaćih.

12. minut - Neverovatan pokušaj Lazarisa koji je probao iz prekida "bombom" sa više od 30 metara, ali Popović se nekako izborio sa šutem.

9. minut - Prva prilika na meču. Probao je Miljković na pas Meniga, ali lopta ide preko gola.

Atmosfera na Kipru iz drugog ugla.

5. minut - U uvodnih nekoliko minuta domaći imaju inicijativu i veći posed lopte, ali bez prave prilike.

1. minut - Utakmica je počela.

Tuča navijača Partizana u Areni.

Sastavi:

ANORTOZIS: Lorija – Korea, Arajuri, Risvanis – Hušbauer, Popović, Artimatas, Anderson – Hristodulopulos, Rusijas, Varda.

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Zdjelar, Šćekić - Marković, Natho, Menig - Rikardo.

Fudbaleri Partizana na Kipru startuju u novom UEFA takmičenju Lige Konferencija, crno-beli gostuju Anortozisu, rivalu koji ne bi trebalo da predstavlja bauk za ekipu Aleksandra Stanojevića.

Trener crno-belih se, očekivano, odlučio za sastav koji garantuje ofanzivnu težnju na terenu, u startnoj postavi je i Holanđanin Menig, koji će svoje brzinske karakteristike pokušati da nametne i večeras, kao i u Kragujevcu pre nekoliko dana kada je sa klupe pravio razliku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track