Najnovije vesti
Vesti Politika
Demokratski front (DF) pozvao URA da pokaže odgovornost

Demokratski front (DF) pozvao URA da pokaže odgovornost

Demokratski front pozvao je danas kolege iz GP URA Dritana Abazovića da pokažu, kako navode, neophodnu odgovornost i pomognu zajednički izlazak iz političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Crna Gora izbori u Nikšiću Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Crna Gora izbori u Nikšiću

Iz tog političkog saveza poručuju da su očekivali da će URA snažno pozdraviti dogovor, postignut između DF-a i Demokratske Crne Gore, kojim se prevazilazi duboka društveno-politička kriza.

Pritom, ističu, veruju da je upravo to bila ideja, koju su predložili i zagovarali njihovi partneri iz parlamentarne većine.

Podsetili su da je na poslednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine postignut jednoglasan zaključak da će svi podržati dogovor između DF-a i Demokrata.

Pročitajte još

Podsećaju i da je predstavnnik URA na tom sastanku posebno apostrofirao neophodnost dogovora DF-a i Demokrata, i da sporazum trojice nosilaca Liste od 9. septembra tim dogovorom ne bude ugrožen.

- Demokratski front i Demokrate su postigli dogovor o razrešenju političke krize, uprkos ranijim nesporazumima i poremećenim odnosima, te očekujemo da svi konstituenti parlamentarne većine, uključujućiu i URU, daju svoj doprinos prevazilaženju krize - navodi se u saopštenju.

Podsećaju i da je DF ostao u potpunosti dosedan u svom odnosu prema, kako navode, bivšem režimu i zarobljenim kriminalno korumpiranim pravosudnim institucijama. Mi smo upravo garant da se ključna obećanja, koja smo dali građanima 30. avgusta, u potpunosti ispune.

DF i Demokrate postigli su sinoć dogovor o rekonstrukciji vlade, radi izlaska iz teške političke krize.

U dogovoru nisu učestvovalii predstavnici URA, a iz tog pokreta je danas saopšteno da, ako su se dogovorili i imaju većinu u parlamentu, već danas DF i Demokrate mogu za sazovu sednicu Skupštine.

U dogovoru nije učestvovao ni premijer Zdravko Krivokapić, a jedan od lidera DF Nebojša Medojević je ranije danas na konferenciji za novinare rekao da on neće biti premijer rekonstruisane vlade.