Vesti

0

SSP: Privrednici u panici zbog poskupljenja struje

Autor: KP

Izvor: Beta

SSP: Privrednici u panici zbog poskupljenja struje

Izvor: Pixabay

Predsednik Resornog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za privredu i finansije Dušan Nikezić rekao je danas da su privrednici u panici zbog povećanja cene struje privredi za 20 do 50 odsto, navodeći da će to dovesti do značajnog rasta proizvodnih troškova, rasta cena svih domaćih proizvoda i smanjenja kupovne moći.


 Nikezić je rekao da je "inflacija u Srbiji ove godine, zbog ogromnog rasta cena hrane 4,6 odsto, što je izvan ciljanog nivoa za celu godinu, pa će povećanje cena struje privredi samo dodatno povećati troškove života".


"Elektroprivredu Srbije (EPS) ste finansijski uništili prekomernim zaduživanjem i isisavanjem stotina miliona evra preko Prointera, Nitesa, Sequestera, Montopa, Asseca, Khaoticena i sličnih, pa sada pokušavate da izvučete dodatni novac neosnovanim povećanjem cene struje za privredu, pošto očigledno više niko neće ni kredit da im odobri", naveo je Nikezić u obraćanju ministarki rudarstva i energetike Srbije Zorani Mihajlović.


Dodao je da Mihajlović "dobro zna da srpskom privredniku ne može 'prodati priču' o enormnom povećanju cene struje zbog rasta vrednosti fjučersa na evropskim berzama".



"Pa valjda EPS proizvodi struju za srpsko tržište, a ne kupuje je na nemačkoj ili mađarskoj berzi. Čak i da je cena na evropskom tržištu toliko skočila, to valjda treba da bude šansa za veću konkurentnost srpskih privrednika na svetskom tržištu, a ne izgovor EPS-u da ih opljačka i finansijski uništi", ocenio je Nikezić.


 On je rekao da je "najgore što je Mihajlović svesna svih katastrofalnih posledica, ali da joj nije stalo ni do srpskih privrednika, ni do srpskih radnih mesta, ni do srpskih investicija, a u krajnjoj liniji ni do ljudi u Srbiji, koji će na kraju platiti cenu ovako neodgovorne odluke".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR