Studentski centar u Zrenjaninu za mlade iz Mađarske 1Foto grad Zrenjanin - Radovi na studentskom centru

U Zrenjaninu se oprema Studentski centar za mlade iz Mađarske, u okviru Ipa programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske.

Reč je o objektu u centru Zrenjanina, u Pupinovoj ulici, koji je u vlasništvu grada a gde bi bili smešteni učenici, studenti i mladi koji će proći program stipendiranja, razmene znanja i iskustava, naveli su predstavnici gradova koji učestvuju u projektu, Zrenjanina i Morohaloma.

Zajednički susret predstavnika dva grada iskorišten je za obilazak radova na zgradi gde će se uskoro okupljati mladi.

-„Cilj nam je mlade ljude iz Zrenjanina dovedemo u Morohalom, a naši da dođu kod vas, kako bi učili i stekli nova znanja. Za nas su mladi garancija naše sadašnjosti i budućnosti“ – izjavio je zamenik gradonačelnika Motohaloma Ištvan Kristi, prilikom posete Zrenjaninu.

Projektom, u kom je Morohalom nosilac a Zrenjanin partner, predviđeno je da se i u Morohalomu izgradi studentski hostel za mlade iz Srbije koji budu učesnici programa stipendiranja, sa kapacitetom za 17 studenta. Isto toliko mesta imaće i zrenjaninski Studentski centar.

-„Cilj je da studenti upoznaju rad u malim i srednjim preduzećima obe zemlje, različite kulture i običaje. Biće ovo značajna saradnja za mlade ljude dve zemlje“ – smatra zamenik zrenjaninskog gradonačelnika Saša Santovac.

Ukupan budžet projekta je 882.352 evra, a kako je saopšteno, grad Zrenjanin obezbeđuje 436.176 evra, od čega se iz Ipa pojekta finanasira 370.749 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari