Fudbal

Zvezda i Dinamo počinju takmičenje u Ligi Evrope

Zvezda i Dinamo počinju takmičenje u Ligi Evrope
Foto: N.N. | Zvezda i Dinamo počinju takmičenje u Ligi Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde prve bodove ove sezone u Ligi Evrope tražiće večeras na stadionu "Rajko Mitić" protiv portugalske Brage.

Trener prvaka Srbije nažalost u ovom meču neće moći da računa na napadača Milana Pankova, koji je u vrlo dobroj formi počeo sezonu.

Golgeter iz Begeča tako će propustiti start grupne faze Lige Evrope, a najvjerovatnije i vječiti derbi protiv Partizana u prvenstvu Srbije koji se igra u nedjelju. Meč sa Bragom igra se sa početkom od 18.45.

Pavkov je zablistao u dvomeču sa Klužom u kvalifikacijama za Ligu Evrope i postao je prva opcija trenera Dejana Stankovića u špicu. Ipak, na meču proteklog vikenda protiv Proletera u prvenstvu Srbije osjetio je snažan bol u koljenu pa je napustio teren u 62. minutu. Povreda očigledno nije teže prirode, nije ni bilo velikog otoka, ali je vrlo nezgodna i ne smije se žuriti sa povratkom.

Osnovni problem za Stankovića u ovom trenutku je to što nema drugog raspucanog napadača.

Lois Dioni od dolaska u klub nije ušao u pravi ritam, Rišairo Živković je stigao tokom reprezentativne pauze i odigrao svega 45 minuta protiv Proletera iz Novog Sada, dok mladi Marko Lazetić nema dovoljno iskustva.

Takmičenje u Ligi Evrope danas počinje i zagrebački Dinamo, koji dočekuje Vest Hem. Biće to 10. okršaj hrvatskog prvaka s nekim od londonskih klubova. U dosadašnjih devet Dinamo je upisao dvije pobjede i sedam poraza uz gol razliku 7:20.

Dinamo je na otvaranju grupne faze Lige šampiona pobijedio Arsenal 2:1 2015. godine i prošle sezone je 3:0 u osmini finala Lige Evrope izbacio Totenhem.

Gubio je tri puta u Ligi prvaka od Arsenala, dva puta u Ligi Evrope od Totenhema i Fulama i u tim mečevima je postigao samo dva gola. Ukupno je Dinamo sa engleskim klubovima odigrao 17 utakmica i ostvario po tri pobjede i remija, te jedanaest poraza.

Parovi 1. kola: od 18.45: Bajer - Ferencvaroš, Betis - Seltik, Crvena zvezda - Braga, Dinamo Zagreb - Vest Hem, Galatasaraj - Lacio, Lokomotiva Moskva - Marselj, Midtjiland - Ludogorec, Rapid Beč - Genk. Od 21: Brondbi Sparta Prag, Ajntraht - Fenerbahče, Lester - Napoli, Monako - Šturm Grac, Olimpijakos - Antverp, PSV - Real Sosijedad, Glazgov - Lion.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije