Ekološka udruženja: Samoproglašeni ekološki mesija nametao odluke

Organizatori ekološkog protesta "Ustanak za opstanak", koji su u subotu u Beogradu organizovale brojne ekološke organizacije, "nedemokratski su nametali odluke".
Ekološka udruženja: Samoproglašeni ekološki mesija nametao odluke
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
To se navodi u zajedničkom saopštenju 23 udruženja koja su učestvovala u tom protestu.
 
"Princip zajedništva i saradnje zamenjen je samovoljom, netolerancijom i netransparentnim odlučivanjem od strane jednog čoveka koji je samoproglašeni ekološki mesija. Impulsivne odluke, sakrivanje informacija, manipulisanje činjenicama i pasivna agresija prema svakome ko se ne slaže sa odlukama vođe obeležili su period za nama", piše u saopštenju, koje je prosledilo udruženje "Tvrđava" iz Smedereva.
 
Udruženja navode da Ekološki ustanak "nije ničija privatna imovina, niti izborna lista", ali je, kako su ocenili, "kulminacija jednog autoritarnog pristupa završena neslavno – negativnim nabojem, raspršivanjem energije i opštom polarizacijom među građanima".
 
"Ograđujemo se od nedemokratskog nametanja odluka organizatora Ekološkog ustanka, kao i od nametanja samovolje i samoproklamovanog liderstva, koje je na štetu ne samo borbe za životnu sredinu, nego na štetu građana Srbije", navodi se u saopštenju.
 
Prema njihovim rečima, borba za čistiju životnu sredinu mora da bude bazirana na "dogovoru, solidarnosti i uz puno poštovanje svih aktera".
 
"Mi se međusobno ne moramo slagati o načinima i modelima borbe, ali se moramo držati zajedno i uvek imati ispred sebe ideju vodilju – interes građana zbog kojih postojimo, a ne naš partikularni interes", stoji u saopštenju.
  • Branko

    12.09.2021 23:40
    Cuta
    Jesu li i kod vas ubacili zrno razdora,jesu samo tako nastavite i AV moze da nastavi svoju vladavinu bezbrizno...
  • G pen

    12.09.2021 23:30
    Udba se umesala da posvadja.
  • bns

    12.09.2021 23:09
    ???
    Obožavam ovakva saopštenja. A mi da nagađamo ko je čovek. Jajare, nemate *uda ovako trivijalnu stvar saopštiti, pa kako biste rešavali slođenija pitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.