ATMOSFERA PRED ATENTAT Pročitajte tekst Sjeničkih novina zbog kojeg je ubijen Edin Hamidović

0
37970

24. novembra 2020. godine je Izet Latović, visoku funckioner SDP Rasima Ljajića, uputio prve prijetnje aktivistima SPP-a i to nakon neuspjelog pokušaja da se prijetnjama i ucjenama obori nova većina u opštini Sjenica koju je sačinila SPP stranka muftije Zukorlića.

Drugi talas prijetnji je nastupio 5. marta 2021. kada su Asim Aki Hodžić Izet Latović i Enes Gonjanin oteli i tukli direktora Tehničke škole u Sjenici, prijeteći mu da ne smije napustiti stranku SDP Rasima Ljajića i preći u stranku SPP Muftije Zukorlića.

Tada su Sjeničke novine, čiji je urednik bio Edin Hamidović objavile tekst o ova tri kriminalca. U Sjenici je poznato da Izetu Latoviću strašno smeta da mediji pišu o njemu i da i tog razloga upućuje otvorene prijetnje. Tekst prenosio u cjelosti:

Ovi kriminalc su kidnapovali direktora Tehnicke škole Alena Tahirovića
 
IZO LATOVIĆ
višestruko osudjivani kriminalac koji je zbog zadnjeg kriminalnog čina bio duže vremena u begstvu uz pomoć Rasima Ljajića. IZO je sa Rasimom Ljajićom po dolasku iz begstva obilazio lokalna sela u Sjenici, i ucjenama i prijetnjama nagonio birače da glasaju za SDP i Rasima Lajića. Podržan od Rasima Ljajića drznuo se da izigrava šefa mafije, da kidnapuje ljude i iste drži kao taoce. Po principu vriske, stao je da vristi po FB-uku i da proziva postene ljude ne prezajuci da dira u porodice i čast, a sve zbog prikrivanja svoje prljavštine i kriminala u kome je ogrezao. Previše je gledao filmove, priče o alibiju i šefovima podzemlja, pa sad te fore počinje da primenjuje u realnom životu. O njemu ćemo tek pisati ovih dana.
ENES GONJANI
je ozloglašeni kriminalac, poznatiji kao lice sa poternice i potrčko Iza Latovića, koji je zbog organizovanog kriminala dobio zabranu ulaska u BIH i zbog čega ne smije nigdje van Srbije. Inače, zbog njegovih kriminalnih radni, njegov brat i drugi ljudi oko njega imali su kontakta sa zatvorom ili im se isti spema. Došao je u Sjenicu sa ciljem da zajedno sa Izom Latovićem i Akijom Hodžićem po staroj dobroj recepturi očerupa to što je ostalo. Od političke težine ima direktora Doma zdravlja u Sjenici i Eleza Vejsilovića. Pokusao je ucjenama i raznim filmskim pricama da uzme pod svoje ljude u SNS-u, medjutim, to mu nije proslo, a onda kako bi se spasio, otišao je u Pokret socijalista, gdje po nalogu Iza Latovića drži neke odbornike i misli da će biti zaštićen. Medjutim njegovom kriminalu sve više bliži kraj.
AKI HODŽÌĆ,
glavno lice u svim kriminalnim i podmuklim igrama, koji je od mahača zastavama i tapšača Mirsu Hodžiću i Sulejmanu Ugljaninu munafičkim podvalama i ucjenama došao do Rasimovog savjetnika. Inače, Aki Hodžić je jedan od glavnih aktera Suljovih junica i plastenika, gdje je većina subvencija zavrsila u njegovim štalama. Poslije toga, Aki je uzeo Hazba Mujevića po svoje, sa njim napravio razne kriminalne radnje, snimao ga, ucenjivao i rasturio mu porodicu. Kada je Hazbo to uvideo, morao je da ga najuri iz SDA stranke. kasnije je prešao u SDP, uzevši Nera Kamberovića kao marionetu, gdje je rasterao sve poštene ljude iz SDP i doveo sumnjiva lica poput Iza Latovića i Dinela Eminovića kao i jos par uličara. Tako je Aki uz pomoć Nera Kamberovića rasterao svakog normalnog čovjeka iz SDP i napravio krimi odbor po mjeri Rasima Ljajića. Pošto je lagao Rasima da će imati 15 odbornika, nije znao kako da se vrati na stare jasli odakle je krao i zabogatio, pa krenuo je u kupovinu odbornika, ucjenu i prisiljavanje istih da pravi neku novu vlast. Tako je pokušao zajedno sa Izom Latovićem, Nerom Kamberovićem i Enesom Gonjaninom da ruši vlast pridobivši SDA iz koje je najuren, preko Kasa Avdovića i kriminalca u rukavicama Amela Papića. Pošto nije dobio vlast, zakojom i dalje pati, sada pokušava da prebija one koji ne misle kao Nero, Izo i on. Aki manipuliše ljudima, laže i pravi razne teorije zavjera. Tako je Aki Hodzić snimao Hazba Mujevića, udarao mnogima ljudima na obraz i posle toga diskreditujće snimke puštao u javnost. Uništio je mnoge porodice u Sjenici. On je akter svih priljavi i nečasnih radnji u Sjenici, samo se vešto prikriva i gura druge ljude u belaj. Kriminalom ovih lica bavicemo se narednih dana. Izvor su nam njihovi saradnici koji su saucesnici. Koji znaju njihov plan kradje i kriminala podržan od strane Rasima Ljajića.
Rasim Ljajić da je imao gram obraza došao bi u Sjenicu da popriča sa članovima svoje bande i da se izvini Alenu Tahiroviću.

Izet Latović je Edinu Hamidoviću porukama na Sjeničkim novinama i na telefonskom pozivu uputio direktne prijetnje u kojima mu je najavio da će mu “prosuti mozak kada dođe u Sjenicu”

Edin Hamidović se tim povodom tada oglasio u javnostu i istakao da je svjestan opasnosti koja mu vrijeba, ali da ga bije strah:

Jučer 18.06.2021 me zvao osuđivani Kriminalac, trgovac bijelim robljem, kamatar, Izo Latović i opet prijetio (ovo je već treći put) kao simpatizeru i aktivisti SPP-a.

Ovaj put me direktno nazvao na telefon preko aplikacije WhatsApp (Sa tel.br. +381666310285) u Njemačku u 21.10 h vrijeđao na stranačkoj vjerskoj osnovi vjijeđao i prijetio familiji prijetio direktno da će da me bije, da će da me ubije,da se obračuna samnom kad dođem u Sjenicu.

– Obavještena je Njemačka policija
– Obavješten je i Generalni Konsulat Republike Srbije u Frankfurtu

– Biće obavještena i policija u Sjenici

I još nešto da dodam ne plašim se iako znam skim imam posla, ne bojim se za svoju bezbednost, ali pošto sam izazvan poručujem kriminalcima onu staru  “MOTKA IMA DVA KRAJA”

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.