');
Najnovije vesti
Blic Vesti Tema Dana

Tuča do smrti

tema

U masovnoj tuči dvanaestorice momaka, juče oko dva sata po ponoći, u kineskoj četvrti u novosadskom naselju Liman ubijen je Branko Šešević (22), dok je Nebojša Živanović (23) teško povređen. Prema zvaničnom saopštenju policije, u ovom događaju učestvovala su još desetorica mladića koja su bila u sukobu sa nastradalim momcima i svi su identifikovani i uhapšeni. Njihova imena još nisu objavljena, a, kako saznajemo od dobro obaveštenih izvora, petorica uhapšenih momaka su maloletnici.

Kako nezvanično saznajemo, sukob mladića izbio je u kafani 'Dva galeba' na Klisi i svi momci su već bili u pripitom stanju kada su se posvađali. Uzrok svađe za sada nije poznat, a naš izvor kaže da je u pitanju 'svađa pijanih momaka, bez pravog razloga'. Nakon što su izbačeni iz 'Dva galeba', ušli u svoje automobile i započeli jurnjavu kolima koja se završila na potpuno drugom kraju grada, u kineskoj četvrti, na Limanu. Prema iskazima očevidaca iz obližnjih lokala, mladići su se tukli i vijali duž stotinak metara duge poljane koja se pruža od kafea 'RST' do Mosta slobode.

U tuči su se, kako 'Blic' saznaje, s jedne strane nalazili Šešević i Živanović, a s druge još desetorica mladića. U toku tuče Živanoviću je, najverovatnije bejzbol palicom, razbijena glava i ostavljen je da leži ispred obližnjeg auto- servisa. Šešević je, prema nezvaničnim informacijama, ubijen ubodom šrafcigera ili tankog noža. Telo mladića je pronađeno u njegovom automobilu 'fijat bravo', kod objekta 'Vršački vinogradi', dva sata posle događaja. Kako je mladić dospeo u kola, odnosno da li je tu ubijen ili je već ranjen pokušao da pobegne od napadača za sada nije poznato. Automobil u kome je pronađeno telo ubijenog Šeševića bio je parkiran stotinu metara od mesta na kome je pronađen ranjeni Živanović.

O ovom događaju, kako saznajemo, policija je obaveštena od mladića i devojke koji su po povratku iz provoda prošli ovim krajem i videli mladog Živanovića u lokvi krvi. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć i počeo je uviđaj koji je završen tek pred zoru, a rukavice forenzičara mogu se naći duž celog ovog poteza.

- Slika koju sam zatekao ispred servisa bila je užasna, sve je bilo krvavo. Uviđaj je rađen i kod 'Vrašačklih vinograda' i ispred servisa, a i na poljani preko puta. To mora da je bila užasna tuča, da su grabili sve, jer sam kamenu graničnu kuglu našao sto metara dalje od mesta gde je bila - priča radnik auto-srevisa ispred kojeg je pronađen povređeni mladić.

Živanović je odmah prenet kolima Hitne pomoći do Kliničkog centra gde mu je u Urgentnom centru ukazana prva pomoć, a potom je, u kritičnom stanju, prebačen na odeljenje neurohirurgije. Kako saznajemo od medicinskih radnika sa tog odeljenja, Živanović se po podne osećao znatno bolje, stanje mu se stabilizovalo, tako da mu ne preti životna opasnost. Mladić kome je konstatovana fraktura lobanje i povrede korena nosa po podne je došao svesti i razgovarao je sa roditeljima koji su ceo dan proveli kraj njegovog kreveta. Policija ga ne čuva, ali je zabranjena poseta svima osim roditeljima i medicinskom osoblju je naloženo da ne iznosi druge informacije osim onih o opštem zdravstvenom stanju do kraja istrage, jer se još radi na rasvetljavanju svih okolnosti događaja.